niedawno zamówiłem kartę EMU 0404 i po zainstalowaniu jej natrafiłem na pewien kłopot. Ścieżki midi w cubase (instrumenty VST przy latencji 5ms) są nagrywane i odtwarzane bez zarzutu. Natomiast gdy na ścieżkach cubase'a pojawia się WAV to dźwięk odtwarzany jest z przeskokami, zacięciami, pierdnięciami, itp. Kiedy zwiększam latencję do 50ms problem "niby" ustępuje ale nie moża prowadzić dalszej pracy z takim opóźnieniem... Nie wynika to z 256MB RAMu, które mam ponieważ sprawdzałem zachowanie karty przy 512MB. Czy może karta nie współgra z jakimś rodzajem chipsetów płyt głównych...?Nie mam pojęcie w czym rzecz i proszę o pomoc. Dzięki.
Pozdrawiam
P.S. Jeżeli miałoby to w czymś pomóc to podaję parametry swojego komputera: Duron 1000, 256RAM, płyta główna K7S5A z chipsetem SiS735
E-mu i problem w Cubase
Re: E-mu i problem w Cubase
...niedawno zamówiłem kartę EMU 0404 i po zainstalowaniu jej natrafiłem na pewien kłopot. Ścieżki midi w cubase (instrumenty VST przy latencji 5ms) są nagrywane i odtwarzane bez zarzutu. Natomiast gdy na ścieżkach cubase'a pojawia się WAV to dźwięk odtwarzany jest z przeskokami, zacięciami, pierdnięciami, itp. Kiedy zwiększam latencję do 50ms problem "niby" ustępuje ale nie moża prowadzić dalszej pracy z takim opóźnieniem... Nie wynika to z 256MB RAMu, które mam ponieważ sprawdzałem zachowanie karty przy 512MB. Czy może karta nie współgra z jakimś rodzajem chipsetów płyt głównych...?Nie mam pojęcie w czym rzecz i proszę o pomoc. Dzięki.
Pozdrawiam
P.S. Jeżeli miałoby to w czymś pomóc to podaję parametry swojego komputera: Duron 1000, 256RAM, płyta główna K7S5A z chipsetem SiS735...
Możliwe, że to kwestja chipsetu - poszukaj na jakimś zagranicznym forum związanym z EMU........ Ja znalazłem to, co powinieneś mieć na CD do karty lub pudełku:
System Requirements :
Genuine Intelr Pentiumr III or AMDr K6r
class processor or higher operating at 500MHz or faster
Intelr, AMDr or 100% compatible motherboard
& chipset ------> może tu tkwi problem. Te chipsety SiS czasem nie dają rady jak np VIA.......
128MB System RAM --->ok
Powodzenia.
Pozdrawiam
P.S. Jeżeli miałoby to w czymś pomóc to podaję parametry swojego komputera: Duron 1000, 256RAM, płyta główna K7S5A z chipsetem SiS735...
Możliwe, że to kwestja chipsetu - poszukaj na jakimś zagranicznym forum związanym z EMU........ Ja znalazłem to, co powinieneś mieć na CD do karty lub pudełku:
System Requirements :
Genuine Intelr Pentiumr III or AMDr K6r
class processor or higher operating at 500MHz or faster
Intelr, AMDr or 100% compatible motherboard
& chipset ------> może tu tkwi problem. Te chipsety SiS czasem nie dają rady jak np VIA.......
128MB System RAM --->ok
Powodzenia.
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)