Obsługa Batch P. w CoolEdit
Obsługa Batch P. w CoolEdit
Witam!
Mam za zadanie zrobić batch processing w Cooledit. Niemogę zrobić tego w innych programach ponieważ markery w plikach są zrobione w cooledit. W innych programach przy otwarciu próbek wogóle ich niema. Zapisując w ten sposób okazuje się że markerów niema.
Chciałbym ustawić o 10db wyższy poziom głośności właśnie w cooledit dla wybranych próbek. W jaki sposób mam to ustawić w tym programie?
Mam za zadanie zrobić batch processing w Cooledit. Niemogę zrobić tego w innych programach ponieważ markery w plikach są zrobione w cooledit. W innych programach przy otwarciu próbek wogóle ich niema. Zapisując w ten sposób okazuje się że markerów niema.
Chciałbym ustawić o 10db wyższy poziom głośności właśnie w cooledit dla wybranych próbek. W jaki sposób mam to ustawić w tym programie?
Re: Obsługa Batch P. w CoolEdit
O ile się nie mylę, to batch processing służy do obróbki wielu plików, a nie do automatycznej obróbki jednego pliku w wielu miejscach. Jedyne co mi przychodzi do głowy to automatycznie pociąć (podzielić) ten duży plik na ponumerowane kawałki (osobne pliczki), do wybranych zastosować batch, a potem skleić w tej samej kolejności. Zakładam, że tych regionów jest kilkaset, bo jeśli kilka to chyba łatwiej poklikać samemu.
Przecież nie obrabiam plików w wielu jego miejscach, chce tylko podnieść głosność o 10db w każdej próbce. Próbki mam już pocięte a nie jak mówisz o jakimś pliku gdzie znajdują się próbki
...Przecież nie obrabiam plików w wielu jego miejscach, chce tylko podnieść głosność o 10db w każdej próbce. Próbki mam już pocięte a nie jak mówisz o jakimś pliku gdzie znajdują się próbki...
Wygląda na to, że dla Kolegi "próbka" = "plik audio"
pozdrowienia
Wygląda na to, że dla Kolegi "próbka" = "plik audio"
pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
No to może precyzyjnie wyjaśnij jak krowie na rowie, co dokładnie chcesz zrobić, bo posługujesz się skrótami myślowymi i nie sposób odgadnąć co artysta miał na myśli. Zauważ, że samo słowo "próbka" ma conajmniej dwa zupełnie różne znaczenia, poza tym mówisz o jakichś markerach - jak się mają markery do tego, co chcesz obrobić??? Co to znaczy "wybrane" próbki? To znaczy jakie? jak wybrane? z czego wybrane? i tak dalej
w sound forge jest funkcja - save metadata in files - ona zapisuje np.markery w wave - jak jest odznaczona to zapisze bez markerów....
trzeba bylo poszukac tej opcji w cooledit
co do podglasniania trzeba bylo to zrobic wczesniej zanim pociales plik.....
trzeba bylo poszukac tej opcji w cooledit
co do podglasniania trzeba bylo to zrobic wczesniej zanim pociales plik.....
Mam 10 wav-ów. Pytanie jest takie: Gdzie i jak mogę podnieść poziom głośności w batch processing.
Tłumaczyłem o markerach i nie są to jakieśtam markery chyba że kolega niewie
A poza tym niech niektóre osoby przestaną robić idiotów z ludzi. Takiej pomocy nie szukam
Tłumaczyłem o markerach i nie są to jakieśtam markery chyba że kolega niewie
A poza tym niech niektóre osoby przestaną robić idiotów z ludzi. Takiej pomocy nie szukam
...Mam 10 wav-ów. Pytanie jest takie: Gdzie i jak mogę podnieść poziom głośności w batch processing.
Tłumaczyłem o markerach i nie są to jakieśtam markery chyba że kolega niewie...
To było zaczać tak od poczatku. A na cholere Ci te markery i po co ten batch. Dla dziesięciu plików i dla jednego tylko procesu można szybko zrobić to na piechotę, z pełną kontrolą.
...A poza tym niech niektóre osoby przestaną robić idiotów z ludzi. Takiej pomocy nie szukam...
Sam z siebie robisz wała i to nielichego.
Tłumaczyłem o markerach i nie są to jakieśtam markery chyba że kolega niewie...
To było zaczać tak od poczatku. A na cholere Ci te markery i po co ten batch. Dla dziesięciu plików i dla jednego tylko procesu można szybko zrobić to na piechotę, z pełną kontrolą.
...A poza tym niech niektóre osoby przestaną robić idiotów z ludzi. Takiej pomocy nie szukam...
Sam z siebie robisz wała i to nielichego.
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Ale ja nie chce na piechotę. Rzeczywiście dla 10 tak ale nie dla 500. Warto wiedzieć też na przyszłość a nie na zasadzie "poco".Poza tym markery mam już w wav-ach. Służą mi do pewnych celów.