Dobry softowy equalizer?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
rosa

Dobry softowy equalizer?

Post autor: rosa » sobota 10 wrz 2005, 14:12

witam, mozecie mi podac jakis namiar na dobry softowy eq, moze byc tez wtyczka. chodzi mi o to zeby mial regulacje czulosci, i duzy zakres regulacji czestotliwosci, dobrze zeby byl suwakowy i mial minimum 20 pasm regulacji(czym wiecej to lepiej), to tyle jak cos znacie i mozecie podac to wielkie dzieki

Awatar użytkownika
rosa

Re: Dobry softowy equalizer?

Post autor: rosa » sobota 10 wrz 2005, 14:26

...witam, mozecie mi podac jakis namiar na dobry softowy eq, moze byc tez wtyczka. chodzi mi o to zeby mial regulacje czulosci, i duzy zakres regulacji czestotliwosci, dobrze zeby byl suwakowy i mial minimum 20 pasm regulacji(czym wiecej to lepiej), to tyle jak cos znacie i mozecie podac to wielkie dzieki...

pomylilem sie, piszac regulacje czulosci mialem dobroc na mysli

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » sobota 10 wrz 2005, 14:31

......witam, mozecie mi podac jakis namiar na dobry softowy eq, moze byc tez wtyczka. chodzi mi o to zeby mial regulacje czulosci, i duzy zakres regulacji czestotliwosci, dobrze zeby byl suwakowy i mial minimum 20 pasm regulacji(czym wiecej to lepiej), to tyle jak cos znacie i mozecie podac to wielkie dzieki...

pomylilem sie, piszac regulacje czulosci mialem dobroc na mysli...

z natywnych to psp masterq - masteringowy eq

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » sobota 10 wrz 2005, 14:35

.........witam, mozecie mi podac jakis namiar na dobry softowy eq, moze byc tez wtyczka. chodzi mi o to zeby mial regulacje czulosci, i duzy zakres regulacji czestotliwosci, dobrze zeby byl suwakowy i mial minimum 20 pasm regulacji(czym wiecej to lepiej), to tyle jak cos znacie i mozecie podac to wielkie dzieki...

pomylilem sie, piszac regulacje czulosci mialem dobroc na mysli...

z natywnych to psp masterq - masteringowy eq ...

suwakowy? chodzi ci o graficzny eq?

nie do konca chyba dobrze szukasz.

parametryczny ,,baz suwakow'', sprawdzi sie znacznie lepiej i lepsze efekty brzmieniowe uzyskasz.

parametryczny nie zepsuje tak mocno materialu wejsciowego

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » niedziela 11 wrz 2005, 14:32

(...) dobrze zeby byl suwakowy i mial minimum 20 pasm regulacji(czym wiecej to lepiej), to tyle jak cos znacie i mozecie podac to wielkie dzieki...

suwakowy (31 zakresów) to np.

Tutaj mają..

pozdr
bębniarz

Awatar użytkownika
Jacho

Post autor: Jacho » niedziela 11 wrz 2005, 23:03

...(...) dobrze zeby byl suwakowy i mial minimum 20 pasm regulacji(czym wiecej to lepiej), to tyle jak cos znacie i mozecie podac to wielkie dzieki...

suwakowy (31 zakresów) to np.

Tutaj mają..

pozdr...

Zainteresuj się programem GoldWave. To shareware, bardzo przyjazny w użyciu. To cały kombajn, ma również parametryczny eq o takiej liczbie punktów, jakiej akurat potrzebujesz - sam decydujesz o tym, ile ci potrzeba: 1 punkt, 3, 10 czy ile (maksimum 40). Możesz precyzyjnie co 1Hz wybierać sobie zarówno środek, jak i szerokość pasma od 0 do 20 kHz i amplitudę -100dB do + 20dB.

Pozdro
Jestem amatorem. Bawię się trochę z dźwiękiem głównie dlatego, ze
1. Mam sporo różnych starych nagrań, które chcę doprowadzić do stanu używalności - choćby jako takiego minimum nie obrażającego za bardzo moich uszu.
2. Lubię to.

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » niedziela 11 wrz 2005, 23:28

Disco DSP EQ 30 - 30 zakresów 60 suwaków po 2 na 1 zakres częst.. niestety w posiadanej przeze mnie wersji nie można nagrywac automatyki (w EQ Anwidi każdy suwaczek może być zautomatyzowany), za to fajne jest to że praktycznie można zmienić pozycje suwaczków jednym pociągnięciem myszy (natomiast w GEQ31V Anwidi takiego czegoś nie dokonamy).

ODPOWIEDZ