Dobrze dobrane brzmienia

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
hemisys

Dobrze dobrane brzmienia

Post autor: hemisys » czwartek 05 lut 2009, 10:08

Chciałbym się zapoznać z waszą definicją dobrze dobranego brzmienia. Tu i ówdzie na forum czytałem, że powiązaniem problemu może być dobranie właściwego brzmienia. Jak to definiujecie? Wiem, że to baaardzo ogólny temat, ale nie chciałbym go konkretyzować.

Z góry mówię, że mam własną definicję i chyba pokrywa się z wszą, ale pomyślałem sobie, że człowiek bez muzycznego, czy realizatorskiego wykształcenia nie może wiedzieć wszystkiego. Czy jest w tym temacie coś do powiedzenia?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Akton

Re: Dobrze dobrane brzmienia

Post autor: Akton » czwartek 05 lut 2009, 10:51

Tu chyba nie chodzi o wiedzę, tylko o wykorzystanie jednego ze zmysłów zwanego słuchem :) Takie przynajmniej jest moje zdanie.
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Re: Dobrze dobrane brzmienia

Post autor: Soundscape » czwartek 05 lut 2009, 11:16

...Tu chyba nie chodzi o wiedzę, tylko o wykorzystanie jednego ze zmysłów zwanego słuchem :) Takie przynajmniej jest moje zdanie....
A no właśnie

Aczkolwiek według mnie dobrze / idealnie dobrane brzmienie to takie, które dodaje utworowi / kompozycji to "coś".

ODPOWIEDZ