Dobrze dobrane brzmienia
Dobrze dobrane brzmienia
Chciałbym się zapoznać z waszą definicją dobrze dobranego brzmienia. Tu i ówdzie na forum czytałem, że powiązaniem problemu może być dobranie właściwego brzmienia. Jak to definiujecie? Wiem, że to baaardzo ogólny temat, ale nie chciałbym go konkretyzować.
Z góry mówię, że mam własną definicję i chyba pokrywa się z wszą, ale pomyślałem sobie, że człowiek bez muzycznego, czy realizatorskiego wykształcenia nie może wiedzieć wszystkiego. Czy jest w tym temacie coś do powiedzenia?
Pozdrawiam
Re: Dobrze dobrane brzmienia
Tu chyba nie chodzi o wiedzę, tylko o wykorzystanie jednego ze zmysłów zwanego słuchem :) Takie przynajmniej jest moje zdanie.
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
- Soundscape
- Kontakt:
Re: Dobrze dobrane brzmienia
...Tu chyba nie chodzi o wiedzę, tylko o wykorzystanie jednego ze zmysłów zwanego słuchem :) Takie przynajmniej jest moje zdanie....
A no właśnie
Aczkolwiek według mnie dobrze / idealnie dobrane brzmienie to takie, które dodaje utworowi / kompozycji to "coś".
A no właśnie

Aczkolwiek według mnie dobrze / idealnie dobrane brzmienie to takie, które dodaje utworowi / kompozycji to "coś".