Witam
któs wie gdzie ten film był udzwiękowiony (studio/osoba)?
ze muzyka nagrywana w S4 to widziałem z napisów, reszty nie udało mi sie doczytać.
A wogóle co myślicie o poziomie udzwiękowienia dialogów, efektów itd. tego obrazu?
[addsig]
Udźwiękowienie "Popiełuszko"
Udźwiękowienie "Popiełuszko"
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Re: Udźwiękowienie "Popiełuszko"
http://filmpolski.pl/fp/index.php/1220397
Jak dla mnie - ogólnie dźwięk fajny - w paru miejscach nie pasował mi pogłos, sceny w kościele bardzo wierne moim zdaniem - tzn. jeśli chodzi o atmosfery, pogłos itp.
Najgorsze moim zdaniem - sceny na samym wstępie w lesie - nie wiem czy to z setek dźwięk czy jakiś postsynchron ale jakoś głosy młodego ks. Popiełuszki i jego ojca nie bardzo mi siedziały - chyba że to tylko wrażenie?
Jak dla mnie - ogólnie dźwięk fajny - w paru miejscach nie pasował mi pogłos, sceny w kościele bardzo wierne moim zdaniem - tzn. jeśli chodzi o atmosfery, pogłos itp.
Najgorsze moim zdaniem - sceny na samym wstępie w lesie - nie wiem czy to z setek dźwięk czy jakiś postsynchron ale jakoś głosy młodego ks. Popiełuszki i jego ojca nie bardzo mi siedziały - chyba że to tylko wrażenie?
Pracuję w studiu postprodukcji filmowej...
ah miałem jeszcze dodać - w kinie(kino w arkadii w warszawie), była mega kolejka do kas - myślałem że to właśnie na ten film. Na sali było 30 osób - pewnie reszta przyszła na Czesia...
ja bylem na pogrzebie (szczenieciem bedac jeszcze, choc atmosfere pamietam),a mlodsi mysla ze on zginał w czasie II wojny swiatowej i w sumie nie wadomo po co :(
...ja bylem na pogrzebie (szczenieciem bedac jeszcze, choc atmosfere pamietam),a mlodsi mysla ze on zginał w czasie II wojny swiatowej i w sumie nie wadomo po co :(...
smutne, też byłem...
smutne, też byłem...

ROLAND JP8000, YAMAHA Motif ES6, WALDORF Blofeld, OBERHEIM MC1000/76, IBM T40, BEHRINGER BCA-2000, ALESIS M1 Active mk2, Sennheiser HD265 Linear x2... http://www.myspace.com/inthetwilightbandpl
......ja bylem na pogrzebie (szczenieciem bedac jeszcze, choc atmosfere pamietam),a mlodsi mysla ze on zginał w czasie II wojny swiatowej i w sumie nie wadomo po co :(...
Może trochę nie na temat, ale kiedy wychodziłem z kina po filmie "Katyń" usłyszałem gdzieś z wnętrza wycieczki szkolnej, którą na ten film zaciągnięto mniej więcej coś takiego: "ee no, ja myślałam że oni się uratują..."
Filmu jeszcze nie widziałem, ale jak chodzi o dźwięk to zwiastun mi nie bardzo leży - nie podoba mi się tendencja w zwiastunach filmowych, która nasila się ostatnio niemiłosiernie, dodawania głośnego basowego dudnienia za każdym razem gdzie zmienia się ujęcie, albo, co najgorsza, gdy co sekundę pojawia się inny urywek tej samej sceny, zazwyczaj zfadeowany do czarnego ekranu... doprowadza mnie to do SZAŁU.
pozdrawiam
Może trochę nie na temat, ale kiedy wychodziłem z kina po filmie "Katyń" usłyszałem gdzieś z wnętrza wycieczki szkolnej, którą na ten film zaciągnięto mniej więcej coś takiego: "ee no, ja myślałam że oni się uratują..."
Filmu jeszcze nie widziałem, ale jak chodzi o dźwięk to zwiastun mi nie bardzo leży - nie podoba mi się tendencja w zwiastunach filmowych, która nasila się ostatnio niemiłosiernie, dodawania głośnego basowego dudnienia za każdym razem gdzie zmienia się ujęcie, albo, co najgorsza, gdy co sekundę pojawia się inny urywek tej samej sceny, zazwyczaj zfadeowany do czarnego ekranu... doprowadza mnie to do SZAŁU.
pozdrawiam
Sprzedam Roland Juno 60 w idealnym stanie!
pozdrawiam...
a najgorsze że w tym zwiastunie lektor jest tak przekompresowany że aż kłuje w uszy...
pozdrawiam...
a najgorsze że w tym zwiastunie lektor jest tak przekompresowany że aż kłuje w uszy...