Płatne serwisy mp3

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
oneman

Płatne serwisy mp3

Post autor: oneman » piątek 26 gru 2003, 13:14

Hello,

Mam pytane - czy ktos z was kiedykolwiek sciagał muzykę z płatnych serwisów mp3? Dokładnie chodzi mi o jakość utworów, czy są w calości, czy nie mają klików, czy bitrate jest wysoki, czy są to zrzuty do mp3 z oryginalnych płyt? Jak narazie korzystam dośc często z rosyjskich serwisów, które są całkowicie darmowe i skąd transfer jest całkiem szybki (80 kilo). Archiwum rosjanie mają przeogromne, od nowosci po starocie, płyty w całosci jak i poszczególne kawałki, lecz mam jedno ale, czesto utwory są właśnie uszkodzone - mają kliki i lekkie trzaski. I teraz pojawia się nastepne pytanie - jeśli sciagam utwory z platnego serwisu i raptem okazuje sie iż utwory mają wady techniczne to jakim cudem mozna wówczas zareklamowac towar? Czy mozna domagac sie zwrotu pieniedzy i jak to technicznie wyglada - jesli ktos miał do czynienia z takimi sprawami niech sie podzieli spostrzezeniami.

Awatar użytkownika
morion

Re: Płatne serwisy mp3

Post autor: morion » piątek 26 gru 2003, 14:49

Wiec tak. Moj kuzyn sciaga muzyke z www.allofmp3.com

Jest to platny rosyjski serwis(dzialaja zgodnie z prawem <- zeby nie bylo czepiania:P). Jezeli dobrze pamietam do 1 cent za 1MB, jakos od 128 w gore, czesto mozna sobie zamowic jak ma album byc kodowany(jaki kodek, bitrate ect) i nastepnego dnia juz jest. Sciagnal on juz ok 20GB i wszystko bylo ok. Watpie aby byla mozliwosc dostania kasy z powrotem, gdyz w tym wypadku to nie sa duze pieniadze.

Moglbys podac adresy tych darmowych, rosyjskich serwisow na priv?

Morion
GG: 3867380 *****Gdańsk*****

Awatar użytkownika
oneman

Post autor: oneman » sobota 27 gru 2003, 17:35

...Moglbys podac adresy tych darmowych, rosyjskich serwisow na priv?

Morion...

oczywiscie, nawet podam na forum bo to legalnie działający, ogólnodostepny serwis - www.grammy.ru

Awatar użytkownika
Gib

Post autor: Gib » niedziela 28 gru 2003, 12:58

Na jakiej zasadzie dziala taki serwis? Chodzi mi o to jak wyglada jego legalnosc?

Awatar użytkownika
oneman

Post autor: oneman » niedziela 28 gru 2003, 15:18

...Na jakiej zasadzie dziala taki serwis? Chodzi mi o to jak wyglada jego legalnosc? ...

Poczytaj sobie przepisy i orzecznictwo tyczące prawa autorskiego ze szczegolnym uwzglednieniem umów miedzynarodowych a dokładnie Konwencji Berneńskiej, Aktu Paryskiego Konwencji Berneńskiej, Konwencji Rzymskiej

Awatar użytkownika
franiu

Post autor: franiu » niedziela 28 gru 2003, 18:55

......Na jakiej zasadzie dziala taki serwis? Chodzi mi o to jak wyglada jego legalnosc? ...

Poczytaj sobie przepisy i orzecznictwo tyczące prawa autorskiego ze szczegolnym uwzglednieniem umów miedzynarodowych a dokładnie Konwencji Berneńskiej, Aktu Paryskiego Konwencji Berneńskiej, Konwencji Rzymskiej...

mnie też interesuje ten temat, ale proszę o konkretną odpowiedź: CO JEST LEGALNE A CO NIE w sytuacji kiedy sciągamy mp3ki z takich źródeł jak: Kazaa, serwis płatny - tu widze, rosyjski, serwis bezpłatny itp

dzięki za odpowiedź, i plis nie wysyłąjacie nas do czytania 10ciu różnych praw do których jest kolejnych 5 poprawek i załączników...jeśli się nie znacie, nie piszcie po prostu, jeśli tak - dzięki za podzielenie się informacją

pozdrawiam

franiu
rebel rebel 4ever

ODPOWIEDZ