Sprzęt do masteringu
Re: Sprzęt do masteringu
ups, troche zdublowalem niechcacy - tak to jest jak sie za dlugo posta pisze :)
BTW grembo - chyba roznie rozumiemy pojecie "sumujacy" ;)
BTW grembo - chyba roznie rozumiemy pojecie "sumujacy" ;)
fan dobrego brzmienia ;)
no w sensie taki - co zakladam w pluginach w sekcji master - ale nie udajac masteringu - czyli nie miazdzac nagrania - powinienem nazwac buss - przepraszam ale rano i cisnienie jakies slabe :)
Oktava 2500 - może mi się coś pomyliło ale słyszałem parę negatywnych opinii na temat. Może modyfikowana 319-tka? Chodzą po 1200 i słyszałem, że urywają głowę.
Co do ART-a, piszecie, że zacny i dobry na bus kompresor. Jak to możliwe za 220 $? Mam już "scalaki" do budowy SSL 4k, ale skoro ART daje rady to może nie będę budował? Co lepiej wybrać? ART czy SSL?
Co do ART-a, piszecie, że zacny i dobry na bus kompresor. Jak to możliwe za 220 $? Mam już "scalaki" do budowy SSL 4k, ale skoro ART daje rady to może nie będę budował? Co lepiej wybrać? ART czy SSL?
Nie moge powiedziec ze jest lepszy ART niz SSL - ale jedno co moge stwierdzic bez watpeinia - jest tanszy - a mimo niskiej ceny - nie brzmi zle, brzmi siwetnie (tez idzie w strone przezroczystosci). Przypuszczam tez - ze gdyby komus sie chcialo w nim pogrzebac - to czy tamto poprawic - to moglby to byc bardzo dobry , profesjonalny sprzet - bo uzytkowo i konstrukcyjnie pomyslany raczej b.fajnie.
...Oktava 2500 - może mi się coś pomyliło ale słyszałem parę negatywnych opinii na temat.
Raczej napewno Ci sie pomyliło :).
Co do ART-a, piszecie, że zacny i dobry na bus kompresor. Jak to możliwe za 220 $? Mam już "scalaki" do budowy SSL 4k, ale skoro ART daje rady to może nie będę budował? Co lepiej wybrać? ART czy SSL?...
A tak możliwe, że jak sie w "tym" siedzi troche i sie nie prowadzi studia z wypisem sprzętu na pokaz, to się wie że ART starczy. Chyba że psychika komuś siądzie, z powodu posiadania napisu ART a nie SSL.
Raczej napewno Ci sie pomyliło :).
Co do ART-a, piszecie, że zacny i dobry na bus kompresor. Jak to możliwe za 220 $? Mam już "scalaki" do budowy SSL 4k, ale skoro ART daje rady to może nie będę budował? Co lepiej wybrać? ART czy SSL?...
A tak możliwe, że jak sie w "tym" siedzi troche i sie nie prowadzi studia z wypisem sprzętu na pokaz, to się wie że ART starczy. Chyba że psychika komuś siądzie, z powodu posiadania napisu ART a nie SSL.
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
a ja znowu na bakier przedmowcy :)
3-4 razy slyaszlem Oktave w akcji i uwazam ja za swietny mikrofon
3-4 razy slyaszlem Oktave w akcji i uwazam ja za swietny mikrofon
Chodzi mi o to, że najważniejsze części do tego SSLa już mam [zgodnie z przepisem z gyraf.dk]. Koszt reszty części, wytrawienia płytek, case itd... to miej więcej te 220 $, za te pieniądze mogę mieć gotowego ARTa.
przy okazji - jaka jest roznica (jesli jakas znaczaca) miedzy arto pro vla i art pro vla II ?
dzieki
dzieki
fan dobrego brzmienia ;)
kosmetyczna - choc wg. mnie troche in minus
nie ma juz automatycznych ustawien attack-realese :( a to przyspieszalo prace i bylo dobrze "pomyslane"
zmieniono zasieg ratio (juz nie nieskonczonosc a 20 - w sumie blisko :)
dodano miernik PEAK dla Out (to bardzo praktyczne
sa inne kolorki - cieplej :)
nie ma juz automatycznych ustawien attack-realese :( a to przyspieszalo prace i bylo dobrze "pomyslane"
zmieniono zasieg ratio (juz nie nieskonczonosc a 20 - w sumie blisko :)
dodano miernik PEAK dla Out (to bardzo praktyczne
sa inne kolorki - cieplej :)