Podstawowe wtyczki VST

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
9009man

Re: Podstawowe wtyczki VST

Post autor: 9009man » wtorek 10 lut 2009, 19:39

...Ja też przymierzam się do tego rodzaju wtyczek. Chciałbym się zapytać, co sądzicie o Amplitube 2 i Oxford Limiterze Sonnoxa ? Czy są to dobre kompresory waszym zdaniem ?

Pozdrawiam
Robert...
amplitube to chyba symulator piecow gitarowych ...?

a wracajac do gl. watku

z calym sercem PSP
oprocz reverbu, ktory sie nie udal, reszta jest very cooool
uzyj SIR darmowego i bedzie ok
nie mialem do czynienia z nowymi sQado'wymi korektorami, ale z czystym sumieniem przyznaje sie iz do produkcji nadmiernie uzywam PSP 84 (rewelacja praktycznie do wszystkiego...), NITRO, 608, psp saturator chyba naduzywam;))) ale to moja ulubiona ich wtyczka
do mixu - saturator, warmer, mixpressor, PSP master q - podstawowy korektor pluginowy, MAsterComp - mowia 'audio zboczency', ze to jedyny na rynku kompressor wtyka, ktorego nie wstydza sie uzywac..
z ostatnich smakolykow - ZENON/ XENON - limiter

reasumujac - PSP plus jakis reverb, np SIR( chociaz pewnie slyszales/wiesz o dzisiejszej tendencji do nie uzywania reverbow, a raczej delaya)
do tego celu swietnie nadaje sie psp84 z sekcja reverbu na masterze

moim skromnym zdaniem psp dorownuje waves, a kosztuje znacznie mniej
osobiscie z pluginow uzywam tylko psp i oxforda ( nie da sie na ich wtyki narzekac...) i jestem bardzo zadowolony
SIR plus lexicon hard - daja rade, poza tym jak wspomnialem reverby sa niemodne ostatnio, wiec idac z duchem czasu, kurzweil rumour zamiast verbow robi za delaye, a lex najczesciej za tremolo:)

aha, klamalbym mowiac ze nie uzywalem c4...ale teraz jest oficjalnie i legal i c4 bye bye:))( c4 waves'a)
pozdrawiam

PS. pozatym PSP to Polska firma, wiec dajesz prace naszym a nie ciemiezycielom Palestyny, jakbys juz chcial wavesy:))))))

salaam

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » wtorek 10 lut 2009, 20:23

Thz za odpowiedź , jak to jest że niby Sir jest darmowy, a ja ciagle trafiam na płatne wersje. Chyba że chodzi o windows , a ja na osx szukam.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 11 lut 2009, 08:49

...Thz za odpowiedź , jak to jest że niby Sir jest darmowy, a ja ciagle trafiam na płatne wersje. Chyba że chodzi o windows , a ja na osx szukam....
SIR 1 darmowe jest tylko na Win. Na osx go wogóle nie ma. Jest tylko dwójka, ale już za 149 euro...

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » środa 11 lut 2009, 11:28

A jaką wtyczkę proponujecie, do nadawania takiego ciepła i wykopu barwie ?
Bo ja patrzyłem na wtyczki psp i nie wiem która będzie do tego najlepsza, oraz biorę pod uwagę Oxforda Limitera sonnoxa.
Pozdro
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 11 lut 2009, 11:37

... A jaką wtyczkę proponujecie, do nadawania takiego ciepła i wykopu barwie ?
Bo ja patrzyłem na wtyczki psp i nie wiem która będzie do tego najlepsza, oraz biorę pod uwagę Oxforda Limitera sonnoxa.
Pozdro ...
To chcesz limiter czy ocieplacz?

PSP możesz ściągnąć i sam sprawdzić dema. Ale! Do ocieplania, dodania wykopu i również limitowania (jeśli chcesz wszystko w jednym) idealnie się nadaję PSP Vintage Warmer. (Już w wersji drugiej.)

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » środa 11 lut 2009, 17:13

...... A jaką wtyczkę proponujecie, do nadawania takiego ciepła i wykopu barwie ?
Pozdro ...

PSP możesz ściągnąć i sam sprawdzić dema. Ale! Do ocieplania, dodania wykopu i również limitowania (jeśli chcesz wszystko w jednym) idealnie się nadaję PSP Vintage Warmer. (Już w wersji drugiej.)...
I właśnie o taką odpowiedź mi chodziło . Wielkie dzięki !

Pozdrawiam,
Robert
Początkujący muzyk.

9009man

Post autor: 9009man » środa 11 lut 2009, 19:40

......... A jaką wtyczkę proponujecie, do nadawania takiego ciepła i wykopu barwie ?
Pozdro ...

PSP możesz ściągnąć i sam sprawdzić dema. Ale! Do ocieplania, dodania wykopu i również limitowania (jeśli chcesz wszystko w jednym) idealnie się nadaję PSP Vintage Warmer. (Już w wersji drugiej.)...
I właśnie o taką odpowiedź mi chodziło . Wielkie dzięki !

Pozdrawiam,
Robert...
PSP MIX SATURATOR, Warmer
a jesli chodzi o oxford to raczej INFLATOR,
a najlepiej to jednak hardware do tego rodzaju dzialan...

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » środa 11 lut 2009, 22:54

......
Hmmm, też sie zastanawiałem nad hardware, tylko nie wiem co by było najlepsze do tego typu zastosowań. Mógłbyś polecić jakiś sprzęcik nadający sie do tego ?
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
AllShotgun

Post autor: AllShotgun » środa 11 lut 2009, 23:41

nie poleca sie ogulnie Wtyczek VST ;))
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » czwartek 12 lut 2009, 00:33

...nie poleca sie ogulnie Wtyczek VST ;))...
Mi chodziło o hardware tym razem, a nie o vst .
Początkujący muzyk.

ODPOWIEDZ