Jawne robienie z ludzi idiotów

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
gatto

Re: Jawne robienie z ludzi idiotów

Post autor: gatto » poniedziałek 10 sie 2009, 23:38

Nie mam nic przeciwko stosowaniu playbacków. Nawet niech to będzie nie -1 (bez wokalu), ale prosto z płyty z wokalem. Niekiedy artyści zamawiają wersję brzmiącą "jak na żywo", żeby nie było tak płasko jak na płycie. Nawet jest to niezbędne, jeśli wokalist(k)a podczas śpiewania tańczy! Niech tak będzie, ale pod warunkiem, że to jest świetne, wybitne. Ale coś nie widze i nie słyszę tej rewelacji. I to jest bardziej dołujące niż jakiś tam playback.

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 11 sie 2009, 01:12

nie no nie przeginajcie - jak wokalista/tka pieknie spiewa na plycie a na koncercie nie potrafi zrobic nawet 1/4 tego to NIECH SPIER......i tyle

gówna mamy dość na rynku - liczą sie tylko ci co POTRAFIĄ....reszta to syf na sezon a na większośc szkoda czasu tym bardziej jak to polskie - bo to będzie tylko tania buraczana podróba.....dlaczego?

bo sie inaczej nie da/nie potrafi.....

słuchało się masę niemieckiego syfu ale jak był hit to hit na grubo - na sezon ale na grubo........i na koncercie płycie czy wywiadzie

a juz chyba nie muszę przypominac jak takie GÓWNO jak piasek był męczny w takiej ilości że najwięksi hardkorowcy wyłączali radio bo nie dało sie wytrzymać tego smrodu........a na zywo?!?!!?

gdyby ktoś miał mnie do tego zmusić to wietnam byłby pikusiem

ps.szkoda czasu rozwodzic się nad syfem - polska muzyka to obecnie tylko syf więc dajmy sobie spokój i zostańmy w podziemiu...po to by chocby nie siwieć.....

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » wtorek 11 sie 2009, 09:27

Zbynia, weź coś na wstrzymanie

z Wietnamem to przegiąłeś

Awatar użytkownika
winnicki

Post autor: winnicki » wtorek 11 sie 2009, 10:34

Opieczetowac plakaty, transmisje i wszystko, etykietkami: artysta wystepuje na playbacku, ...na polplaybacku, ...na zywo. I po klopocie. Moze sa ludzie, co wlasnie na playback lubia chodzic :)

Awatar użytkownika
tiny

Post autor: tiny » wtorek 11 sie 2009, 11:15

...
Opieczetowac plakaty, transmisje i wszystko, etykietkami: artysta wystepuje na playbacku, ...na polplaybacku, ...na zywo. I po klopocie. Moze sa ludzie, co wlasnie na playback lubia chodzic :)
...

Osobiscie wydaje mi sie ze niewiele by to zmienilo no moze w przypadku playbacku 20% by stwierdzilo ze nie ida bo to kicha ale w przypadku polplaybacku 80% ludzi nie wie co to jest... niestety taka prawda... a wiekszosc i tak pojdzie bo sa baloniki piwko w pastiku i za darmo (poza niektorymi - platnymi - na ktore chetnych tez nie brakuje) bo wedlug mnie ludzia jest obojetne to czy to na zywo czy nie (poza garstka) wazne ze jest lekko latwo i przyjemnie.

Zbynia masz troche racji ale z drugiej strony idac tym tropem zeby zosatc w undergroundzie - wydaje mi sie ze wtedy swiadomie pozwalamy tym "artystom" czerpac satysfakcje z robienia ludzi w jajo i w dodatku za nie male pieniadze, choc zdaje sobie sprawe ze zmienie tego stanu jest walka z wiatrakami a ludzie w wiekszosci i tak wybiora to co jest latwe lekkie i przyjemne bo taki niestety mamy  buradzko diskopolowy kraj w jakis 80% bynajmniej wedlug mnie, a Ci ktorzy szukaja dobrej muzyki Ci czekaja przez caly rok na openera itd. a to 80% woli w tym czasie odpalic grilla rozlac flaszke i wlaczyc vive, eske, czy inne podobne produkty.

a na koniec pozwole sobie zacytowac pewnego polskiego Artyste:

"Siemano pokolenie zatrute komercją
Nie ma jak uderzenie w łeb otwartą ręką
Tak na wytrzeźwiej to mój hardcore i tempo
Lepiej siedź w domu, bo cię okradną na zewnątrz
Nie włączę radia, w Nokii bateria padła
Od szlagierów co od wieków podchodzą do gardła
Dosyć mam gwiazd tych, ej, choćby jedna spadła
Nie życzę źle wam
Tylko jak włączę TV to bym was q**y powystrzelał..."

.....

"Kiedy swój ulubiony winyl w ręce trzymam
Ktoś ma na dyskach ulubione 500 giga
Muzyki nie będzie...
Wsadź se w dupę ten jebany Internet
Chociaż mam Złotą Płytę nie żyję jak Bóg
Bym jej nie dostał tylko ktoś obniżył próg
Znów życia ironia
Złota płyta po piętnastu tysiącach
Wyróżnienie jak pracownik miesiąca
Chcesz tej komercji? Rubika, Ich Troje?
Fryty, Kombi, Mandaryny i uOrkiestry Golec?
Wybacz, nie mogę tego gówna znieść
Co druga sztuczna gęś, salony, futra, seks..."

"...muzykę kocham więc kradnę te sample..." "...bo muzyka jest językiem wszechświata..."

Awatar użytkownika
winnicki

Post autor: winnicki » wtorek 11 sie 2009, 11:26

Osobiscie wydaje mi sie ze niewiele by to zmienilo no moze w przypadku playbacku 20% by stwierdzilo ze nie ida bo to kicha ale w przypadku polplaybacku 80% ludzi nie wie co to jest...

No i co z tego? To sie zapytaja znajomych, albo sobie sprawdza w Internecie.

niestety taka prawda... a wiekszosc i tak pojdzie bo sa baloniki piwko w pastiku i za darmo 

piwko za darmo? a gdzie? :) 

Awatar użytkownika
tiny

Post autor: tiny » wtorek 11 sie 2009, 11:57

...
Osobiscie wydaje mi sie ze niewiele by to zmienilo no moze w przypadku playbacku 20% by stwierdzilo ze nie ida bo to kicha ale w przypadku polplaybacku 80% ludzi nie wie co to jest...

No i co z tego? To sie zapytaja znajomych, albo sobie sprawdza w Internecie.

niby racja ze moga sobie sprawdzic w internecie ale jak widac na wielu przypadkach chociazby na tym forum nie kazdy wie jak dziala google a poza tym jak impreza bedzie za darmo to i tak pojda bo jest za darmo...

niestety taka prawda... a wiekszosc i tak pojdzie bo sa baloniki piwko w pastiku i za darmo 

piwko za darmo? a gdzie? :) ...

no sie szczegolow czepasz... w sesie ze impreza za darmo - festyny te sprawy...

"...muzykę kocham więc kradnę te sample..." "...bo muzyka jest językiem wszechświata..."

kubar

Post autor: kubar » wtorek 11 sie 2009, 13:49

dla wszystkich, którzy już dłużej tak nie mogą: www.stopplaybackowi.pl dla mnie to trochę walka w stylu Don Kichota...

ODPOWIEDZ