Eurowizja 2009

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Eurowizja 2009

Post autor: Soundscape » poniedziałek 16 lut 2009, 14:03

Witam!

Ktoś z Was to oglądał? Czy to jest jakiś żart? Tyle u nas fajnych zespołów, utworów wartych uwagi...A tu nagle takie coś w konkursie?

Jest mi osobiście bardzo smutno że pod względem podobnych wydarzeń muzycznych nic się nie zmienia i powoli ponuje totalne bezguście...

methyou

Re: Eurowizja 2009

Post autor: methyou » poniedziałek 16 lut 2009, 14:12

Tyle u nas fajnych zespołów, utworów wartych uwagi..

Rzecz w tym ze Eurowizja nie jest wydarzeniem godnym uwagi:(

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » poniedziałek 16 lut 2009, 14:19

Rozczarowała mnie bardzo Lidia Kopania. Byłem kiedyś na jej koncercie i zaśpiewała super, natomiast teraz ... Albo utwór ją przerósł, albo jakaś niedyspozycja, albo paraliżująca trema, chociaż nic nie jest w stanie wytłumaczyć tych fałszów. Ukoronowaniem ich był ostatni dźwięk - pół tonu w dół. Okropność!
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » poniedziałek 16 lut 2009, 14:32

...Rozczarowała mnie bardzo Lidia Kopania. Byłem kiedyś na jej koncercie i zaśpiewała super, natomiast teraz ... Albo utwór ją przerósł, albo jakaś niedyspozycja, albo paraliżująca trema, chociaż nic nie jest w stanie wytłumaczyć tych fałszów. Ukoronowaniem ich był ostatni dźwięk - pół tonu w dół. Okropność!...

Ale i tak wygrała, więc jak widać to nie jest ważne...

minimax

Post autor: minimax » poniedziałek 16 lut 2009, 15:07

Wiem że wciąż trudno się z tym pogodzić, ale to nie jest sztuka tylko biznes! McDonalds nie jest od robienia dobrych hamburgerów tylko od zarabiania na hamburgerach! Na szczęście czasy się zmieniają i duży szoł biznes nie jest już jedyną dostępną opcją.
[b][url=http://jurekmuszynski.com]jurekmuszynski.com[/url][/b]

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » poniedziałek 16 lut 2009, 15:25

...Wiem że wciąż trudno się z tym pogodzić, ale to nie jest sztuka tylko biznes! McDonalds nie jest od robienia dobrych hamburgerów tylko od zarabiania na hamburgerach! Na szczęście czasy się zmieniają i duży szoł biznes nie jest już jedyną dostępną opcją.
...
Przecież te niedobre hamburgery tak dobrze sie sprzedają. To są złe czy nie? Są powiedzmy zmaczne, bo bardzo wiele ludzie je spozywa, ale z pewnoscią są bardzo niezdrowe dla każdego.
Co do eliminacji, czy eurowizji, to tak czy siak, wygrywają przewaznie dobre wykonania i dobre piosenki w kontekscie tego fetiwalu, trudno sie z tym niezgodzic. A nasi muszą bardzo teraz podszlifowac forme zeby jako tako to wyglądalo.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » poniedziałek 16 lut 2009, 15:29

Co do eliminacji, czy eurowizji, to tak czy siak, wygrywają przewaznie dobre wykonania i dobre piosenki w kontekscie tego fetiwalu, trudno sie z tym niezgodzic. A nasi muszą bardzo teraz podszlifowac forme zeby jako tako to wyglądalo. ...
Mnie razi najbardziej, że w konkursie połowa "interesantów" nic wspólnego z naszym krajem nie ma...Nie mam za złe nikomu próbowania swoich sił w Polsce, ale Polska Piosenka na Eurowizje moim zdaniem powinna być polska. Przynajmniej wykonawca.

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » poniedziałek 16 lut 2009, 15:42

Na szczęście przynajmniej wykonawczyni jest Polką :) A tak w ogóle to Ci zagraniczni goście nie rzucili nikogo na kolana. Jedynie "Blue Cafe" mnie powaliło - ze śmiechu.
A mówiąc już poważnie - dobrze, że pojawiła się Rusłana, bo w końcu ktoś musiał pokazać naszym "gwiazdom", jak się powinno zaśpiewać. Odchodzą już w niepamięć te czasy, kiedy Stachursky nadawał się jeszcze do remizy. Teraz w remizach grają nieporównywalnie lepsze kawałki
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
HansKloss

Post autor: HansKloss » poniedziałek 16 lut 2009, 16:10

... I festiwal w sopocie, jaki ochlaj i wyżerka, ile kasy dasz dziadowi o zniszczonaych nerkach ....(z Kultu)

Przecież to Europejski Festiwal Kiczu i Kamandziory Popowej, schlebiający niskim gustom prostego ludu (to już z Kurskiego) a czasem obrażający wykonaniem również i ;powszechne poczucie estetyki - to czemu się tu dziwić? Kiedyś nawet skądinąd fajny artysta Piasek popełnił dzieło na ten festiwal i słuchac się tego nie dało...
Nie ze mną te numery, Brunner!

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 16 lut 2009, 16:11

w zeszłym roku już mieliśmy topik o tej padace....znów chcecie do tego wracać?jest sens?

ide na piwko - na głupoty szkoda czasu
pozdro

ODPOWIEDZ