EFI-X
Generalnie mam już 2 maci, macbook i imac, bardzo jestem zadowolony ale muszę zakupić
woła roboczego, szczególnie że z macbookiem podróżuję i może mi się przytrafić wszystko,do imaca zaś karty na śledziu nie dołożysz w razie potrzeby, przypadkiem mam kolegę ktory jest dużym hurtownikiem(legalnym oczywiście:-) wszystkiego co służy do zrobienia PC i praktycznie najbardziej wypasiony PC może mnie kosztować ułamek tego co MAC PRO. Czyli zamiast powiedzmy 10k zł 2k zł. Do tego może być w poręcznej obudowie rack. Pytanie czy jest sens w to się pakować?
Przedsięwzięcie z punktu prawnego wydaje się być legalne w UE (choć pewnie złości to apple)
Tak czy owak zrobili maca na intelu i teraz mają zgryz, bo to właściwie pecet tylko różni się jakąś elektroniczną kostką magiczną.
Jednak po przesiadce na OSX zrobiło mi się już jakiś czas temu tak miło, że nie mam jakoś ochoty na windowsie się zmagać.
Jest coś takiego o żartobliwej nazwie ha-mac, nie wkleję adresu producenta
ponieważ jest tam telefon i oferta więc zaraz Admin:-) mnie wyrzuci z "lokalu"
Jednak na tej stronie jest napisane że konstrukcje są w pełni kompatybilne z podstawowymi systemami DAW albo programami do montażu filmów.
Ciekawi mnie opinia kolegów na ten temat.
p.s. Oczywiście najchętniej poszedłbym do sklepu i kupił macówkę ale jak kolejne wakacje rodzinne zamienię na sprzęt to raczej moje życie nie zamieni się w RAJ:-)
a nie chciałbym musieć zamieszkać w studio na stałe