Czy ktoś z Forumowiczów posiada - i zechciałby się nimi podzielić - doświadczenia w użytkowaniu Steinberg Nuendo AudioLink 96 Mobile + Nuendo Audiolink 96 Multiset oraz RME CardBus + Hammerfall DSP MULTIFACE. Ceny obu zestawów są podobne, możliwości i zestaw złączy również, nie mówiąc już o tym, że obie firmy należą do znanych i cenionych także za jakość.
Z góry dziękuję za wszystkie posty. Pozdrawiam.
Steinberg vs RME
Re: Steinberg vs RME
...Czy ktoś z Forumowiczów posiada - i zechciałby się nimi podzielić - doświadczenia w użytkowaniu Steinberg Nuendo AudioLink 96 Mobile + Nuendo Audiolink 96 Multiset oraz RME CardBus + Hammerfall DSP MULTIFACE. Ceny obu zestawów są podobne, możliwości i zestaw złączy również, nie mówiąc już o tym, że obie firmy należą do znanych i cenionych także za jakość.
Z góry dziękuję za wszystkie posty. Pozdrawiam....
Są to dokładnie te same urządzenia. Steinberg sprzedaje produkty RME pod swoją marką.
Pozdrawiam
Piotr
Z góry dziękuję za wszystkie posty. Pozdrawiam....
Są to dokładnie te same urządzenia. Steinberg sprzedaje produkty RME pod swoją marką.

Pozdrawiam
Piotr
Oprócz tego że są to dokładnie te same funkcjonalnie zestawy, mogę powiedzieć, że działa to znakomicie!
Pół roku używałem Multiface+CardBus z Cubase SX1.06 na laptopie z chipsetem Intel845. Pełne 18 śladów w nagraniu koncertu przy parametrach 24/48, plus współpraca z ADATem dla dodatkowych 8 śladów, potem mix nawet do 40 kanałów.
Wszystko super, na latencji 6ms. Mam procek P4mobile, 512 ramu i szybki zewnętrzny dysk firewire. Przy obłożeniu miksu korektorami i kompresorami, z jednym efektem programowym i wyprowadzeniu 4 miksów na wyjścia (m.in. dla efektów), obciążenie procka chodziło na 40-50%, dysku stabilnie oscylowało w okolicy 15-20%.
Długo się zastanawiałem nad zakupem takiego zestawu, ale wart jest swych pieniędzy. Polecam!
Pół roku używałem Multiface+CardBus z Cubase SX1.06 na laptopie z chipsetem Intel845. Pełne 18 śladów w nagraniu koncertu przy parametrach 24/48, plus współpraca z ADATem dla dodatkowych 8 śladów, potem mix nawet do 40 kanałów.
Wszystko super, na latencji 6ms. Mam procek P4mobile, 512 ramu i szybki zewnętrzny dysk firewire. Przy obłożeniu miksu korektorami i kompresorami, z jednym efektem programowym i wyprowadzeniu 4 miksów na wyjścia (m.in. dla efektów), obciążenie procka chodziło na 40-50%, dysku stabilnie oscylowało w okolicy 15-20%.
Długo się zastanawiałem nad zakupem takiego zestawu, ale wart jest swych pieniędzy. Polecam!
Jestem realizatorem dźwięku live, posiadam własną aparaturę nagłośnieniową 2x5kW TriAmp z 64 kanałami w miksie i 12 torami monitorowymi, oraz możliwością nagrywania do 72 kanałów na 3x Alesis HD24. Lubię czasem zatopić się w przestrzeniach wydobywanych z
Dziękuję za odpowiedzi.
Mogłem się domyślić tego manewru ze sprzedażą RME pod marką Steinberga... - ale to dobra wiadomość
. Po doświadczeniach, głównie złych, z różnymi interface'ami audio postanowiłem pójść na całość, więc chyba kupię. Jeszcze raz dzięki.
Mogłem się domyślić tego manewru ze sprzedażą RME pod marką Steinberga... - ale to dobra wiadomość