Mysz i klawiatura bezprzewodowa

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
Markus

Re: Mysz i klawiatura bezprzewodowa

Post autor: Markus » poniedziałek 16 sty 2006, 23:21

Odbiornik stoi dokladnie pod monitorem. ...

Kurczę, czegoś tu nie rozumiem.

Po co miałbym ciągnąć np. 8 m kabla do odbiornika stojącego pod monitorem, skoro mogę pociągnąć 10 m prosto do myszy i mieć wszystko na kablu ...

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » poniedziałek 16 sty 2006, 23:34

Kurczę, czegoś tu nie rozumiem.

Po co miałbym ciągnąć np. 8 m kabla do odbiornika stojącego pod monitorem, skoro mogę pociągnąć 10 m prosto do myszy i mieć wszystko na kablu ......

Bo mysz bezprzewodowa jest niezwykle wygodna. Sprobuj, zobaczysz, dlaczego. Klawiatura bezprzewodowa w studiu to oczywiscie przesada, ale po pierwsze klawiatura pobiera bardzo malo pradu a po drugie w takiej konfiguracji calosc zajmuje tylko jedno gniazdo USB.

Awatar użytkownika
Markus

Post autor: Markus » poniedziałek 16 sty 2006, 23:46

W sumie racja.

Jeszcze tylko te monitory...

Ciekawy jestem, jak to bywa rozwiązywane w dużych studiach, gdzie najczęście komputery (zwłaszcza gdy jest ich kilka) wyrzuca się wraz z innymi hałaśliwymi gratami do tzw. maszynowni. Przynajmniej tak mi się wydaje...

Czyli monitorów zwykłymi przedłużkami ( o ile takowe są) nie załatwię chcąc zachować wysoką rozdzielczość ?

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 17 sty 2006, 00:02

Jeszcze tylko te monitory...

Ciekawy jestem, jak to bywa rozwiązywane w dużych studiach, gdzie najczęście komputery (zwłaszcza gdy jest ich kilka) wyrzuca się wraz z innymi hałaśliwymi gratami do tzw. maszynowni. Przynajmniej tak mi się wydaje...

Ta maszynownia nie musi byc przeciez bardzo daleko - szczegolnie w przypaku komputerow z DC byloby to dosc upierdliwe

Czyli monitorów zwykłymi przedłużkami ( o ile takowe są) nie załatwię chcąc zachować wysoką rozdzielczość ?

Dobre kable i nie powinno byc zle, ale wchodzi DVI, a tam bez dodatkowych pudelek zdaje sie 5m max...

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » wtorek 17 sty 2006, 17:50

...trfonić...

Błąd ortograficzny, składam samokrytykę - oczywiście powinno być trwonić. Przepraszam.

Awatar użytkownika
Markus

Post autor: Markus » wtorek 17 sty 2006, 21:43

Tak przy okazji ...

Czy dla kabla MIDI 10 m to bezpieczna długość, czy też należy się spodziewać jakiś niemiłych niespodzianek ?

ODPOWIEDZ