Od razu się usprawiedliwię, że to nie mój target;)
Kolega przyszedł do mnie z utworkiem nagranym na keyboardzie i do niego zaśpiewał. Ot taki żart muzyczny. Oczywiście wszystko dla zabawy i tzw. zlewki, by przy zaręczynach wywołać uśmiech u swojej lubej. Niemniej jednak jest to dla mnie zagwostka, bo w tych utworach DiscoPolo ten wokal jest mocno zdeformowany, nie wiem czy to zasługa AutoTune czy też jakiegoś modulatora, może delay ustawiony na minimalne odbicie? Dręczy mnie to trochę, bo to nie muzyka, w której się specjalizuję, a mimo to....ciekawi mnie jako realizatora technika, którą używają te "zabawowe" zespoły przy nagraniach.
Jak stworzyć wokal znany w muzyce Disco Polo?
Jak stworzyć wokal znany w muzyce Disco Polo?
Re: Jak stworzyć wokal znany w muzyce Disco Polo?

Re: Jak stworzyć wokal znany w muzyce Disco Polo?
...
Od razu się usprawiedliwię, że to nie mój target;)
Kolega przyszedł do mnie z utworkiem nagranym na keyboardzie i do niego zaśpiewał. Ot taki żart muzyczny. Oczywiście wszystko dla zabawy i tzw. zlewki, by przy zaręczynach wywołać uśmiech u swojej lubej. Niemniej jednak jest to dla mnie zagwostka, bo w tych utworach DiscoPolo ten wokal jest mocno zdeformowany, nie wiem czy to zasługa AutoTune czy też jakiegoś modulatora, może delay ustawiony na minimalne odbicie? Dręczy mnie to trochę, bo to nie muzyka, w której się specjalizuję, a mimo to....ciekawi mnie jako realizatora technika, którą używają te "zabawowe" zespoły przy nagraniach....
Co prawda live, ale mialem watpiwa przyjemnosc robic taką kapele.... Podcinasz duzo dołu i dajesz duzo reverbu, jakies 200% wiecej reverbu niz dałbys w ''normalnym'' przypadku ;)
Pozdr,