Behringer Ultravoice Digital VX2496 na scenie?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
zasilacz

Behringer Ultravoice Digital VX2496 na scenie?

Post autor: zasilacz » piątek 09 lut 2007, 10:14

Behringer Ultravoice Digital VX2496 chodzi mi o ten produkt to cudo raczej do studia się nadaje dlatego go kupiłem(do nagrania dema razem z SP B1). Na scenę przydał by się kompresor, a tak sie składa że to ustrojstwo ma w sobie kompresor, de-esser,expander, a ponadto symulator lampy który może nieco poprawił by wokal na scenie(ocieplił jak to ludzie mówią) bo jak ktoś śpiewać nie umie to najlepsze zabawki nic mu nie pomogą. Tak wieć czy jest sens wkręcić go w racka?? A pozatym jak go podłączyć ? Chyba mic bezpośrednio do niego a potem do miksera,bo przez wejście insertowe w mikserze to niewiem czy sie da tak jak zwykły kopmresor albo kamerę??

Awatar użytkownika
Muka

Re: Behringer Ultravoice Digital VX2496 na scenie?

Post autor: Muka » piątek 09 lut 2007, 11:43

...Behringer Ultravoice Digital VX2496 chodzi mi o ten produkt to cudo raczej do studia się nadaje dlatego go kupiłem(do nagrania dema razem z SP B1). Na scenę przydał by się kompresor, a tak sie składa że to ustrojstwo ma w sobie kompresor, de-esser,expander, a ponadto symulator lampy który może nieco poprawił by wokal na scenie(ocieplił jak to ludzie mówią) bo jak ktoś śpiewać nie umie to najlepsze zabawki nic mu nie pomogą. Tak wieć czy jest sens wkręcić go w racka?? A pozatym jak go podłączyć ? Chyba mic bezpośrednio do niego a potem do miksera,bo przez wejście insertowe w mikserze to niewiem czy sie da tak jak zwykły kopmresor albo kamerę??...
Możesz to zrobić i tak i tak. Musisz zastanowić się tylko czy ten przedwzmacniacz jest na tyle dobrej jakości aby wpinać go w tor na pierwszym miejscu (raz wprowadzone zniekształcenia ciągną się już do samego końca). Pozdro
Pracuję w studiu postprodukcji filmowej...

Awatar użytkownika
zasilacz

Post autor: zasilacz » piątek 09 lut 2007, 14:24

Możesz to zrobić i tak i tak. Musisz zastanowić się tylko czy ten przedwzmacniacz jest na tyle dobrej jakości aby wpinać go w tor na pierwszym miejscu (raz wprowadzone zniekształcenia ciągną się już do samego końca). Pozdro...

Co do jego jakościna scenie to zabardzo nie mam pojęcia ale sprawdzę przy najbliższej okazji. A jeśli chodzi o homerecording to jakoś sie nagrało
ma cyfrowe wyjście 24bit/96khz i ta symulacja lampy dużo nie popsuła

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » piątek 09 lut 2007, 14:43

Co Cie skłoniło do tego preampu/

Sądzę iż lepiej zainwestować w dobry stół...,
przy okazji - jakiego używasz?

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » piątek 09 lut 2007, 14:50

Na scenę przydał by się kompresor, .....
tu uwaga, podatność na sprzeżenia moze denerwować

bo przez wejście insertowe w mikserze to niewiem czy sie da tak jak zwykły kopmresor albo kamerę??...
no właśnie
nie da

Awatar użytkownika
zasilacz

Post autor: zasilacz » piątek 09 lut 2007, 15:36

Do zakupu tego urządzenia skłoniła mnie przedewszystkim cena 460zł
a stołu żadneo nie mam do niego podłączony był mic sp B1 i wyjściem do karty dzwiękowej ( to cudo mam na wyposażeniu fantom deesser,kompresor, expander i cyfrowe wyjście) no za te kase nic lepszego nie było a nawet za do 800zł chyba nic takiego wypasionego niema. Co do jego jakości nie powiem wiele bo nie moge go z niczym porównać( mój pierwszy grat tego typu). Powiem tylko że wokal brzmi lepiej niż kiedy nagrywałem na samym mikserze mackie DFX12

ODPOWIEDZ