Mikser z kamerą pogłosową
Mikser z kamerą pogłosową
Witam serdecznie.
Potrzebuje pilnie kupić mixer z kamerą pogłosową od 10-ciu do 12-stu kanałów.
Mam wielki mętlik w głowie i szczerze to mam już dość...
Gotówka jaką posiadam obecnie to 1300 zł,jednak mógłbym wziąść na raty do 2400 zł
- może mackie cfx 12 mk 2
- a może wystarczyłby behringer xenyx 2222 fx
Zastosowanie- Wesela,dancingi
Będe wdzięczny za każdą wskazówkę
[addsig]
Gotówka jaką posiadam obecnie to 1300 zł,jednak mógłbym wziąść na raty do 2400 zł
[addsig]
Chciałem być muzykiem...
Re: Mikser z kamerą pogłosową
...Witam serdecznie.
...
Pozatym jeszcze jedno pytanie,
-Czy można w powyższych przedziałach cenowych kupić mixer z podwujnym procesorem efektów.
...
Pozatym jeszcze jedno pytanie,
-Czy można w powyższych przedziałach cenowych kupić mixer z podwujnym procesorem efektów.
Chciałem być muzykiem...
Mackie bardzo funkcjonalny, osobiscie wybral bym Soundcrafta SPIRIT FX8.Wbudowany efekt Lexicona, czyli firmy specjalizujacej sie w konstruowaniu efektow.Nie wiem jak w tym modelu Mackiego ale korekcja tych mikserow (bez parametryka) nie przemawia do mnie.Polecal bym raczej Soundcrafta
UWAGA TEN POST ZOSTAL NAPISANY PO CONAJMNIEJ 2 PIWACH :) !!!
- AlfonsoRodeo
Z tanich mikserow polecam Xenyxa - bardzo dobra jakosc preampow i efektu - w przeciwienstwie do Mackiego, gdzie procesor efektow jest beznadziejny.
...Z tanich mikserow polecam Xenyxa - bardzo dobra jakosc preampow i efektu - w przeciwienstwie do Mackiego, gdzie procesor efektow jest beznadziejny....
Nie łatwiej będzie kupić mixer i procesor efektów osobno?
Nie łatwiej będzie kupić mixer i procesor efektów osobno?
Sorry Alfonso, to nie była odpowiedź na twój post, lecz ogólnie do tematu. Zły przycisk. (Edycja postów bardzo pożądana)
......Z tanich mikserow polecam Xenyxa - bardzo dobra jakosc preampow i efektu - w przeciwienstwie do Mackiego, gdzie procesor efektow jest beznadziejny....
Nie łatwiej będzie kupić mixer i procesor efektów osobno?...
Być może lepiej osobno-tylko nasówa się pytanie ,,co''
Nie łatwiej będzie kupić mixer i procesor efektów osobno?...
Być może lepiej osobno-tylko nasówa się pytanie ,,co''

Chciałem być muzykiem...
A tak szczerze,napisałem że musze kupić pilnie,ponieważ od soboty jak się spiszemy to będziemy mogli grać dancingi.Mam yamahe psr 3000 ,roland G-600,kolumny zeck i combo basowe Billlson-studio bas 100,jest i końcówka mocy tylko właśnie ten mixer i pogłos...
Byłem wczoraj na tej sali ( mała,niska i kwadratowa) grał zespół xxx.
Chciałem zobaczyć jak to wygląda i wogóle.Być może śpiewali dobrze,ale to wszystko tak trzeszczalo,że dosłownie męczyli ucho-strasznie dużo zapodali góry,basu prawie zero
Zapytałem grzecznie dlaczego to tak...to mi Pan starszy odpowiedział ,,żeby lepiej nas było słychać"
Byłem wczoraj na tej sali ( mała,niska i kwadratowa) grał zespół xxx.
Chciałem zobaczyć jak to wygląda i wogóle.Być może śpiewali dobrze,ale to wszystko tak trzeszczalo,że dosłownie męczyli ucho-strasznie dużo zapodali góry,basu prawie zero

Chciałem być muzykiem...
Jest taki stół, który nazywa się Allen&Heath DP1000. Oprócz dwóch efektów na pokładzie, korektora na sumie ma 2 wysyłki. Na każdym kanale niezależny kompresor, bramka i korekcja z dwoma przestrajanymi środkami. I wzmacniacz 2x300W
Do tego pamięć ustawień i pamięć programów z możliwością zdalnego sterowania. Widziałem ostatnio używany za 3000. Wiem, że się to nie mieści w przedziale, który podałeś, ale odpada Ci większość, jeżeli nie wszystkie urządzenia peryferyjne.

Do tego pamięć ustawień i pamięć programów z możliwością zdalnego sterowania. Widziałem ostatnio używany za 3000. Wiem, że się to nie mieści w przedziale, który podałeś, ale odpada Ci większość, jeżeli nie wszystkie urządzenia peryferyjne.