Witajcie
Mam ogromna prosbe do tych ktorzy juz troche sie znaja na tych sprawach..
Klub ma dosyc duza powiezchnie.. Sala taneczna ok 400-500 m2 a do tego spora wysokosc ok 6- 7 metrow.
Potrzebuje naglosnienia ktore bedzie sie calkiem niezle spisywalo aby dzwiek byl czysty i wyrazny.. Wiadomo mozna zaiwestowac w naglosnienie JBL z najwyzszej polki ale tu nie o to chodzi bo budzet ostro nadwyrezy..
Rozmawialem juz z gosciem i zaproponowano mi taka konfiguracje:
Paczki bassowe na RCF-ach (odwrotki) (dokladnie nie pamietam oznaczen) robione na zamowienie o ile sie nie myle 1600 W sztuk 4.
Do tego wzmacniacze PLX 3200
Kolumny JBL SRX 715 800W tez 4 sztuki i wzmacniacze PLX 2000
Naglosnienie napewno da rade tylko ze i cena dosyc wysoka..
Razem z okablowaniem itd. wyjdzie 50 000
I tu do was prosba czy mozna zastosowac cos tanszego co spisze sie rowniez dobrze? np. Dac tansze bassy ale np. 8 sztuk i nie po dwie kolumny na strone tylko np. 4??
Jak wy to widzicie?
Kasa jaka chcialbym zaiwestowac to ok 30 max 40 tys. zl
Czy ktos bylby w stanie mi w tym pomoc? Macie jakies pomysly? Namiary na kogos kto sie na tym zna i moglby pomoc?
Nie ukrywam ze zalezy mi na czasie..
Dzieki za wszystkie odpowiedzi i mam nadzieje ze ktos podejdzie do sprawy na powaznie..
Pozdrawiam
Nagłośnienie do sporego klubu
Re: Nagłośnienie do sporego klubu
Ja ostatnio montowałem nagłośnienie w klubie gdzie sala miala cos kolo 150m2. Zakupione były 4 paczki (gwizdek + 2 niskotonowce) i dwa subwoofery(każdy na 2-óch głośnikach), wszystko firmy Wharfedale. Zasilone to zostało dwoma końcówkami EP2500. Efekt jest taki ze gra to nieco ponad połowę możliwości, ponieważ w klubie jest za głośno, i za bardzo niesie po pokojach (klub w akademiku). W moim odczuciu powinny być jeszcze dwa doły do pełni szczęścia. Koszt tego nagłośnienia był nawet poniżej 10k. Gdybyś ten zestaw uzupełnić o te dodatkowe doły to możliwe, że dało by to rade u Ciebie.
Pozdro.
Pozdro.
Popatrz w ofertę POL-AUDIO, dokonają Ci konfiguracji jak trzeba i to dobrze gra (zawodowe głośniki), dobry serwis i za kwotę, o której mowa full wypas.
PolAudio, Lech Polanowski wykonał juz tyle instalacji tego typu, że na pewno uda mu się spełnić Twoje oczekiwania.
-
Dzieki za zainteresowanie.. :)
tylko jest jedno pytanie.. czy zmieszcze sie w noglosnieniu POL-Audio w tej kwocie?? Bo obawiam sie ze moze byc problem..
Moze ktos ma jeszcze jakies pomysly?
tylko jest jedno pytanie.. czy zmieszcze sie w noglosnieniu POL-Audio w tej kwocie?? Bo obawiam sie ze moze byc problem..
Moze ktos ma jeszcze jakies pomysly?
- cannondalekiller
...Dzieki za zainteresowanie.. :)
Moze ktos ma jeszcze jakies pomysly?...
Nic nie szkodzi napisać Tobie maila do PolAudio ze wstępnym pytaniem o ich pomysł w tej materii. Pozdr!
Moze ktos ma jeszcze jakies pomysly?...
Nic nie szkodzi napisać Tobie maila do PolAudio ze wstępnym pytaniem o ich pomysł w tej materii. Pozdr!
-
Meila wlasnie wyslalem - zobaczymy czy cos zaproponuja :)
Moze ktos ma jeszcze jakies propozycje?? :)
Moze ktos ma jeszcze jakies propozycje?? :)