Dysk zewnętrzny do Mac-a?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
oduck

Re: Dysk zewnętrzny do Mac-a?

Post autor: oduck » czwartek 14 lut 2008, 11:35

time machine dziala tez na normalnym dysku podlaczonym do kompa, w preferencjach sie ustawia, gdzie ma byc robiony backup.

time capsule to obudowa zintegrowana z routerem wifi, przeznaczona do domu, gdzie takich komputerow (podlaczonych do wifi) jest kilka
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
CD-RW

Post autor: CD-RW » czwartek 14 lut 2008, 11:45

Bo trzeba miec 2 dyski zewnetrzne :)
jeden do trzymania sladow, a drugi do backup'ow.
Np. MyBook WesternDigital, od razu z softem do backup'u dla wszystkich platform.

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » czwartek 14 lut 2008, 15:07

stevelukather...

Na jakim złączu polecasz? USB 2.0 czy Firewire. Z czym mniejszy problem.
Dysk minium 320 GB. No chyba, że kupie dwa mniejsze z biegiem czasu.

P.S.
Z innej bajki mam karte rme multiface wersja 1 + pci, ale zmieniam na laptopa chyba. Macbook pro(czekam na te nowe). I zastanawiam się również czy warto sprzedawać rme multiface i czy kupic ff400 czy też kupić tylko express card do multiface (by modz dzialac na laptopie). Bo chyba takie złacze Macbook pro posiada...

...
Z racji tego ze mam MBP i jedno zlacze FW a mamFF800 to wole na USB,ponoc na FW ciagly transfer sladow jest lepszy,ale ja nie odczuwam przy 40 50 sladach,zeby cos sie dzialo.Co do RME ciezko bedzie ci sprzedac Multiface,wiec jak ci pasuje sound,a jest niezly i chyba nie gorszy niz w FF400 to dokup sobie ExpressCard i po sprawie,na pewno taniej.
[addsig]

ODPOWIEDZ