Własny odsłuch (2 klawisze)

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
silver_sound

Re: Własny odsłuch (2 klawisze)

Post autor: silver_sound » niedziela 13 kwie 2014, 12:32

Mozna tez na taki mikser podać sygnał z klawiszy przez Dibox-y, wyetdy mikser główny dostaje sygnał bezpośrednio z nich, i dodatkowo na pański mikserek. Jest to o tyle lepsze rozwiazania, że "omija" pan ten mikserek, a to poda lepszy jakościowo sygnał do stołu głównego (lepszy stosunek sygnał / szum), oraz nie obarczony jakimiś regulacjami barw, które ewentualnie by pan dokonywał, ( w przypadku torów aux- za preampem....) Mysle że to drugie rozwiazanie byłoby lepsze.
jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.

Awatar użytkownika
OlimpRecordsStudio

Post autor: OlimpRecordsStudio » niedziela 13 kwie 2014, 16:41

Czyli Kolega napisał to samo co ja...

Muzyk i realizator dźwięku.
www.unistersound.pl i www.bezimienni.com

silver_sound

Post autor: silver_sound » poniedziałek 14 kwie 2014, 12:23

...Czyli Kolega napisał to samo co ja... ...

Witam
Przyznam, że czytałem propozycje w tym temacie dośc pobierznie, zatem mogłem ni wczytać sie, że kolega juz taki pomysł zaporezentował. Zatem prosze mój wpis potraktowac, jako potwierdzenie pomysłu kolegi.
Dyskutując dalej..Nie znam dibox-a podwójnego, z mozliwościa 2 odejśc, to z tego co miałem do czynienia, domena dibox-ów pojednyńczych...Zatek autor tematu ewentualnie potrzebował by 4 sztuk, aby oba klawisze zapodac na FOH w stereo...
jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.

ODPOWIEDZ