Kolumny i powermixer do klubu

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
silver_sound

Re: Kolumny i powermixer do klubu

Post autor: silver_sound » piątek 20 maja 2005, 16:52

...To shit.... te jrxy... nie polecam nikomu szkoda pieniedzy. Jak maz takie kupic to lepiej zatrudni stolarza i popytaj jak zrobic lepsze....

Witam

Jak wiecie, zadko jest moja opinia zgodna z autorem tych słów.

Tym razem POPIERAM CAŁKOWICIE ta wypowiedź.

Za 2000 zł to można zaledwie przyzwoity Powermikser kupić.

kolumny, aby dobrze grały , to albo coś typu "klub", lub paczka z 15 calowym głosnikiem 3 drożna, a takie coś to najtaniej ok 3000 zł /kpl.

Do tego dwa statywy...kabelki...

Estrada i Studio jest dla choć minimalnie, ale profesjonalistów,

a ten temacik to bardziej mi przypomina "tematy" z elektrody...

więc może tam ci podpowiedzą, jakieś super-estradówki z allegro...

jk

Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.

Awatar użytkownika
regul

Post autor: regul » sobota 21 maja 2005, 00:17

Czy jest coś warte polecenia co by się zamknęło w 2500zł (chodzi o dwie kolumny)?

schizoidman

Post autor: schizoidman » sobota 21 maja 2005, 12:53

...Czy jest coś warte polecenia co by się zamknęło w 2500zł (chodzi o dwie kolumny)? ...

...ja mam tak: powermixer Behringer PMX3000 + kolumny Power Sound 400W(głośniki EMINENCE)8 ohm, gramy po różnych knajpkach i pubach i na razie się sprawdza! co prawda teraz wolałbym 600W, ale one są dużo większe(problem z transportem). za powermixer dałem 2000zł(teraz 1600zł), a za kolumny 1450zł(teraz stoją 1250zł).

Awatar użytkownika
regul

Post autor: regul » czwartek 26 maja 2005, 23:35

Pewien facet polecał mi głośniki LD-Systems (Adam Hall). POdobny przedział cenowy ok. 1300 za sztukę. Co sądzicie?

Awatar użytkownika
shearly

Post autor: shearly » niedziela 12 cze 2005, 17:34

Nie wniosę nic nowego do tematu, a co! Kumpel kupił Relopy za 700 cośtam złotych sztuka, dwia 15-to calowe głośniki i gwizdek, chyba piezo. Brzmi fatalnie, góra jak w telefonie, środka nie ma wogóle a bas dudni. Tylko powiedzcie mi, jak oni na tym jeszcze zarabiają...

p.s. NIE POLECAM, żeby nie było nieporozumień...
...phi...

horncqt

Post autor: horncqt » wtorek 14 cze 2005, 00:19

...Nie wniosę nic nowego do tematu, a co! Kumpel kupił Relopy za 700 cośtam złotych sztuka, dwia 15-to calowe głośniki i gwizdek, chyba piezo. Brzmi fatalnie, góra jak w telefonie, środka nie ma wogóle a bas dudni. Tylko powiedzcie mi, jak oni na tym jeszcze zarabiają...

p.s. NIE POLECAM, żeby nie było nieporozumień......

Jak to jak;) Chinole za miske ryzu wszystko ci zrobia. Chiny da sie przezyc zaczynaja sie uczyc (pod presja nie dostania kolejnej miski:D).Natomiast nie da sie przezyc kiepskiej jakosci glosnikow ktorych cala masa. Ale coz za 700 zeta to mozna kupic przy duzej ilosci 2 glosniki sredniotnowy i driver a gdzie reszta? i te 30-60 % zysku?
GG: 5239173

max_s

Post autor: max_s » poniedziałek 29 sty 2007, 01:31

......Nie wniosę nic nowego do tematu, a co! Kumpel kupił Relopy za 700 cośtam złotych sztuka, dwia 15-to calowe głośniki i gwizdek, chyba piezo. Brzmi fatalnie, góra jak w telefonie, środka nie ma wogóle a bas dudni. Tylko powiedzcie mi, jak oni na tym jeszcze zarabiają...

p.s. NIE POLECAM, żeby nie było nieporozumień......

Jak to jak;) Chinole za miske ryzu wszystko ci zrobia. Chiny da sie przezyc zaczynaja sie uczyc (pod presja nie dostania kolejnej miski:D).Natomiast nie da sie przezyc kiepskiej jakosci glosnikow ktorych cala masa. Ale coz za 700 zeta to mozna kupic przy duzej ilosci 2 glosniki sredniotnowy i driver a gdzie reszta? i te 30-60 % zysku?...

Chciałbym przypomnieć wszystkim SNOBOM, że jeśli gra się dobrą muzykę to i w słuchawce telefonicznej będzie to słychać... i na radyjku za 5 zeta prawdziwa muzyka lepiej smakuje niż kwas (nawet psudoambitny) na rewelacyjnym sprzęcie za grube pieniądze...

... a do tego przydałoby się trochę szacunku i dla ludzi którzy grają na słabym sprzęcie, choć nie grają popularnej kichy do kotleta i dla tych, którzy pytają bo szukają pomocy u tych co się niby znają i dla biedaków z chin, korei itp., dzięki którym conajmniej połowa podzespołów nawet w najlepszych sprzętach funkcjonuje.

... prawda jest taka, że stać Was "dzieci w ciepłych mieszkankach" na zakup jakiegokolwiek sprzętu tylko dlatego, że chiny, korea i indie produkują niestety "z ludzkiej krwi" te drobne przyjemnostki, którymi się bawicie... więc dziwi mnie ten brak szacunku dla tych "biedaków i ich dzieci dzieci", co tam z głodu - dla wszej przyjemności filnalnie - a dla siebie za tę "miskę ryżu" - harują...
... więc pomyślcie, czy warto się nabijać z tych, którzy chcą grać i grają choć nie dla waszych ludwikoszesnastych wysublimowanych trąbek eustachiusza ale dla istnienia tego co od was i wszystkich kaprawych krytyków jakości... muzyki...

... życzę miłej rozmowy panom snobom...

[addsig]
...

ODPOWIEDZ