Słuchajcie słuchajcie!,
kto z was uzywal nord electo i jakie naglosnienie do niego proponujecie;)
(ogolnie mozecie tez podszepnac czego uzywacie na malych koncertach)
(chodzi o wystarczajace naglosnienie do malego koncertu plenerowego/lub w knajpie)..
prosze o uwzglednienie tez czynnika ekonomicznego;)
dzieki serdeczne za wszelkie uwagi!
bede zobowiązany !
Nord Electro 2 i nagłośnienie
- AlfonsoRodeo
Re: Nord Electro 2 i nagłośnienie
Jako satelity moga byc RH Sound na glosniku 15" + HF. Sa potwornie tanie a oferuja dosc wysoka jakosc. Do tego ewentualnie moznaby uzyc jakiegos suba (badz 2szt.), ale o to pytaj SilverSounda, badz CQT - oni powiedza ci na ten temat, to co potrzeba.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
...Słuchajcie słuchajcie!,
A czego to niby mamy posłuchać?
(chodzi o wystarczajace naglosnienie do malego koncertu plenerowego/lub w knajpie)..
I co, chcesz nagłośnić tylko tego Norda? Bo jak nie to zasuwaj do wyszukiwarki, jest tam pełno na ten temat.
[addsig]
A czego to niby mamy posłuchać?

I co, chcesz nagłośnić tylko tego Norda? Bo jak nie to zasuwaj do wyszukiwarki, jest tam pełno na ten temat.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
-
Witam
Wpoawdzie nie wiem co to jest nord electro, ale wiem nieco o nagłosnieniu.
Wymagania dla sprzetu, aby spisał sie i na plenerku, i nadał do klbiku, to dośc
duża rozpiętość.
Aby temu sprostać trzeba zafundowac sobie dwie paczki basowe, w których będzie po 2 sztuki 15 calowych głosników, podłaczonych do 4 pin spikonu, aby można było urzywac jako centralny w klubie.
Głośniki, i napęd musza miec duże moce, np tbx 15 cali 1000 W, i tyle mocy na kazdy głosnik.
Większy problem jest ze środkiem
wskazana by była kolumna o wysokiej sprawniości, a najlepiej dwie na stronie, aby jedna podpierac sie w klubie, a dwoma na plenerku. Według mnie takie wymagania może spełnić 12 calówka w krótkiej tubie, z driverkirm 1 calowym.
Podział aktywny , między basem, a nadstawką.
jk
Wpoawdzie nie wiem co to jest nord electro, ale wiem nieco o nagłosnieniu.
Wymagania dla sprzetu, aby spisał sie i na plenerku, i nadał do klbiku, to dośc
duża rozpiętość.
Aby temu sprostać trzeba zafundowac sobie dwie paczki basowe, w których będzie po 2 sztuki 15 calowych głosników, podłaczonych do 4 pin spikonu, aby można było urzywac jako centralny w klubie.
Głośniki, i napęd musza miec duże moce, np tbx 15 cali 1000 W, i tyle mocy na kazdy głosnik.
Większy problem jest ze środkiem
wskazana by była kolumna o wysokiej sprawniości, a najlepiej dwie na stronie, aby jedna podpierac sie w klubie, a dwoma na plenerku. Według mnie takie wymagania może spełnić 12 calówka w krótkiej tubie, z driverkirm 1 calowym.
Podział aktywny , między basem, a nadstawką.
jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.
Owszem moze spelnil wymagania - calkem niewygorowane.
[addsig]
[addsig]
GG: 5239173