FMR Audio RNC 1773 Really Nice Compressor
Re: FMR Audio RNC 1773 Really Nice Compressor
sek w tym ze RNC to tez sprzet z wysokiej polki ale kosztuje grosze (relatywnie oczywiscie) i dlatego przez niektorych nie jest traktowany powaznie
ale to ich strata ;)
zreszta jest wiecej sprzetow w takiej sytuacji (na szczescie!)
ale to ich strata ;)
fan dobrego brzmienia ;)
poczytałem sobie kilka watków na zagranicznych forach i mowiac szczerze jestem pod wrazeniem, Orbit . nie wiem czy dobrze Cie rozumiem, chcesz powiedziec ze RNC jest lepszy od kompresora w Avalonie ? Avalon 737 to przeciez preamp z górnej półki , powiedział bym z najwyzszej
Dobrze mnie zrozumiałes... Avalon 737 sp to doskonały Preamp ma całkiem przyjemny EQ i fatalny kompresor który działa nie ciekawie w internecie mozna znalesc schemat oraz instrukcje jak poprawic jego działanie ale .......
wiec korzystam z RNC 1773 ktory jest genialny przynajmnije ja tak uważam , wpiety jest za Avalonem , doskonale sie sprawdza , zero szumów i jest prosty , słyszysz odrazu co sie dzieje , naprawde polecam . Jedyny problem z RNC to jego kupno , do niedawna były w niemczech ale ostatnio chcielismy zamowic i sie okazło ze narazie nie maja .
...sek w tym ze RNC to tez sprzet z wysokiej polki ale kosztuje grosze (relatywnie oczywiscie) i dlatego przez niektorych nie jest traktowany powaznie
ale to ich strata ;)
...
nie tak dawno widziałem tą maszynke w akcji , rzeczywiscie nie wyglada na powazny sprzet , jednak efekt koncowy był zdumiewajaco dobry , nawet na bardzo szybkim ataku i głembokiej kompresji ..... doskonale sobie radził z materiałem
ale to ich strata ;)
...
nie tak dawno widziałem tą maszynke w akcji , rzeczywiscie nie wyglada na powazny sprzet , jednak efekt koncowy był zdumiewajaco dobry , nawet na bardzo szybkim ataku i głembokiej kompresji ..... doskonale sobie radził z materiałem
nie tak dawno widziałem tą maszynke w akcji , rzeczywiscie nie wyglada na powazny sprzet , jednak efekt koncowy był zdumiewajaco dobry , nawet na bardzo szybkim ataku i głembokiej kompresji ..... doskonale sobie radził z materiałem ...
Sprzęt jak za tą cene niecałe 200$ w Stanch jest rewelacyjny... Moge polecić z czystym sumieniem...
Nie wiem tylko czemu zawsze jak dany sprzęt pojawi się na allegro to ta sama osoba dopytuje się co to za sprzęt i czy jest dobry ? A później mówi że akurat ktoś sprzedaje na allegro ... Co za przypadek ?!!
Powoli to staje się nudne...
Sprzęt jak za tą cene niecałe 200$ w Stanch jest rewelacyjny... Moge polecić z czystym sumieniem...
Nie wiem tylko czemu zawsze jak dany sprzęt pojawi się na allegro to ta sama osoba dopytuje się co to za sprzęt i czy jest dobry ? A później mówi że akurat ktoś sprzedaje na allegro ... Co za przypadek ?!!

Producent
......sek w tym ze RNC to tez sprzet z wysokiej polki ale kosztuje grosze (relatywnie oczywiscie) i dlatego przez niektorych nie jest traktowany powaznie
ale to ich strata ;)
...
nie tak dawno widziałem tą maszynke w akcji , rzeczywiscie nie wyglada na powazny sprzet , jednak efekt koncowy był zdumiewajaco dobry , nawet na bardzo szybkim ataku i głembokiej kompresji ..... doskonale sobie radził z materiałem ...
tym mozna " prasowac " jak zelazkiem i nie usłyszesz prawie zadnych skutkow ubocznych , czasam jednak mam wrazenie ze wysoka górka lekko zanika , ale zawsze jest do odzyskania .
ale to ich strata ;)
...
tym mozna " prasowac " jak zelazkiem i nie usłyszesz prawie zadnych skutkow ubocznych , czasam jednak mam wrazenie ze wysoka górka lekko zanika , ale zawsze jest do odzyskania .
tym mozna " prasowac " jak zelazkiem i nie usłyszesz prawie zadnych skutkow ubocznych , czasam jednak mam wrazenie ze wysoka górka lekko zanika , ale zawsze jest do odzyskania . ...
ostatnimi czasy sporo mozna przeczytac o efekcie "pompowania" Czy ten kompresor pozwoli uzyskac ten efekt ?
WŁATCY MÓCH RULES

kolego kaslab jestes w błedzie , pierwszy raz zapytałem sie o urzadzenie o ktorym nie miałem zielonego pojecia i nie mowiłem o Allegro tyko o portalu Aukcyjnym , chociaz rzeczywiscie pojawił sie tam. Poczytałem sobie o RNC na róznych forach tutaj takze i doszedłem do wniosku ze warto to kupic, co tez uczyniłem .
Dzieki wszystkim za pomoc w podjeciu decyzji
WŁATCY MÓCH RULES
Poczytałem sobie o RNC na róznych forach tutaj takze i doszedłem do wniosku ze warto to kupic, co tez uczyniłem .
Dzieki wszystkim za pomoc w podjeciu decyzji ...
szkoda ...
miałem powazne zamiary dotyczace tego kompresora
szkoda ...

. ...
ostatnimi czasy sporo mozna przeczytac o efekcie "pompowania" Czy ten kompresor pozwoli uzyskac ten efekt ?...
oczywiscie ze tak RNC posiada wejscie SIDECHAIN , gdzie prace kompresora mozna sterowac sygnałem stopy .
ostatnimi czasy sporo mozna przeczytac o efekcie "pompowania" Czy ten kompresor pozwoli uzyskac ten efekt ?...
oczywiscie ze tak RNC posiada wejscie SIDECHAIN , gdzie prace kompresora mozna sterowac sygnałem stopy .
... Poczytałem sobie o RNC na róznych forach tutaj takze i doszedłem do wniosku ze warto to kupic, co tez uczyniłem .
szkoda ...
miałem powazne zamiary dotyczace tego kompresora ...
i nic nie straciles
koles na allegro sprzedawal go drozej niz mozesz dostac nowy w Thomannie - z pelna gwarancja :)
http://www.thomann.de/gb/fmr_audio_rnc_1773.htm
nawet doliczajac ryczaltowe 20euro za przesylke to masz 850 zl po kursie euro 3.8
Wiec zawsze warto myslec dwa razy zanim sie cos zrobi.
[addsig]
szkoda ...

i nic nie straciles
koles na allegro sprzedawal go drozej niz mozesz dostac nowy w Thomannie - z pelna gwarancja :)
http://www.thomann.de/gb/fmr_audio_rnc_1773.htm
nawet doliczajac ryczaltowe 20euro za przesylke to masz 850 zl po kursie euro 3.8
Wiec zawsze warto myslec dwa razy zanim sie cos zrobi.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej