T.C. Helicon vs Lexicon

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Garra

Re: T.C. Helicon vs Lexicon

Post autor: Garra » sobota 16 lut 2008, 02:22

P.S.2.czy barwa glosu tez ma znaczenie? jesli tak to tu mozecie mnie uslyszec http://www.myspace.com/zbrrock

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » sobota 16 lut 2008, 04:40

nie ma znaczenia.

Przypszuszczam ze uzytecznosc TCna scenie wynika z harmonizera i sensownego poglosu.

Lexicon ma (IMHO) moim zdaniem lepsze to drugie - pierwszego chyba nawet nie ma (przynajmniej te tansze).

Mialem m200 (juz muzeum) - sprzedalem koledze - uzywa przy lektorach (niektorzy lubia room w sluchawkach miec, mimo ze w kiblu siedza) i audiobookach. Ostanio slyszalem go u niego - a ze ucho mam spasione juz lepszymi poglosami, bylem sceptyczny - a tu niespodzianka :) szczegolnie za te pineidze.

Nie wiem czy tor mx200 i tym podobnych sie rozni od m200 :( - chyba wciaz oparte na tym samym , acz sensownym Lexichip

Aha - ma bardzo symaptyczny - szczegolnie na scene - dosyc przezroczyty kompresor. Przy Twojej muzie - moze sie przyda (o ile ktos lubi i kompresor i poglos w linii - bo oba efekty aplikuje sie raczej w roznych miejscach - ot, taka egzotyka Lexa)

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » sobota 16 lut 2008, 13:41

Przypszuszczam ze uzytecznosc TCna scenie wynika z harmonizera i sensownego poglosu.

Chodzilo mi o harmonizer

Lexicon ma (IMHO) moim zdaniem lepsze to drugie - pierwszego chyba nawet nie ma (przynajmniej te tansze).

Tak

Aha - ma bardzo symaptyczny - szczegolnie na scene - dosyc przezroczyty kompresor. Przy Twojej muzie - moze sie przyda (o ile ktos lubi i kompresor i poglos w linii - bo oba efekty aplikuje sie raczej w roznych miejscach - ot, taka egzotyka Lexa)...

Moim zdaniem akurat kompresor w MX to cos, co powinni usunac, bo straszy :)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » sobota 16 lut 2008, 13:51

kompresora z MX nie znam :)
|Znam tylko ze starej serii M, dos tudio zapwne niedobry (chyba ze w odlsuch wokalisty) - ale na scene to juz chyba starczy?

Garra

Post autor: Garra » niedziela 17 lut 2008, 21:10

Jesli nie zalezy mi na harmonizerze tzn ze powienienem wybrac lexicona? na czym polega jego wyzszosc poglosu nad heliconem? czym sie objawia...no i czy zna ktos moze zespolu uzywajace tego i tego sprzetu zebym mogl uslyszec i faktycznie sie przkonac jaka jest roznica?

ODPOWIEDZ