Jakie akumulatorki zamiast baterii 9V?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
djco

Re: Jakie akumulatorki zamiast baterii 9V?

Post autor: djco » środa 11 cze 2008, 08:38

......Witam
Ja używam 3 mikrofonów bezprzewodowych Shure (SM, PG i BG) - Wiele razy testowałem baterie i akumulatory i napiszę krótko:
Na Alkaikach Duracel bateria wytrzymuje 16h ciągłego śpiewania (cena około 15 zł)
Na Alkaikach Philips PowerLife wytrzymuje około 20+ h ciągłego śpiewania (cena około 10 zł)

Są jeszcze Philips ExtremeLife ale ich nie testowałem

Kupiłem niemarkowe 4 Akumulatory Camelion 8,4V 250mAh i najzwyklejszą ładowarkę na Allegro za 20 złotych i powiem Rewelacja ( na 1 aku można spokojnie oblecieć 4-5 h ciągłego śpiewania). Ja dośpiewuję ale praktycznie bardzo dużo i mi 1 aku spokojnie starcza na 10h chałturki. Pozatym w porównaniu do aku GP te nawet na czerwonym działają bez problemu przez jakieś 15-20 minut, tak że zero paniki. No i najważniejsze - 4 aku już dawno mi się zwróciły. Polecam...

niemarkowe Camelion ?
http://camelion.pl/
oni robili akumulatory, kiedy o GP jeszcze raczej mało kto słyszał.
wymieniłem na pakiet tych aku w wiertarce Bosch - 5 x taniej niż oryginał i działają bez zarzutu od 2 lat - polecam.
...

Sory ale o Camelionach nigdy nie słyszałem póki nie znalazłem na Allegro tych aku :)
Muzyk

ODPOWIEDZ