Pol-Audio czy to jeszcze dobra firma?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
DCG

Re: Pol-Audio czy to jeszcze dobra firma?

Post autor: DCG » piątek 23 sty 2009, 10:39

Obecne mają symbol PA115 500, a tamte wcześniejsze PA 115 500ND (BMS 4552). Można to zauważyć na Allegro w obecnych ofertach sklepowych. A swoja drogą niektóre sklepy mają taki zapis, kruczek, że nie odpowiadają za nieumyślne pomyłki symboli, z uwagi na posiadanie 15 000 produktów itp.
Znajomy wpłacił kaskę za mixer ZED 14 i otrzymał odpowiedź, że w trakcie się ceny zmieniły i oni nie chcą ponosić strat, sprzedając poniżej zakupu własnego i musi dopłacić ok. 100 zł. A dostał potwiedzenie mailowe ile wpłacił i za co, a tu masz, niespodzianka w nowym roku.

silver_sound

Post autor: silver_sound » piątek 23 sty 2009, 10:51

...Obecne mają symbol PA115 500, a tamte wcześniejsze PA 115 500ND (BMS 4552). Można to zauważyć na Allegro w obecnych ofertach sklepowych. A swoja drogą niektóre sklepy mają taki zapis, kruczek, że nie odpowiadają za nieumyślne pomyłki symboli, z uwagi na posiadanie 15 000 produktów itp.
Znajomy wpłacił kaskę za mixer ZED 14 i otrzymał odpowiedź, że w trakcie się ceny zmieniły i oni nie chcą ponosić strat, sprzedając poniżej zakupu własnego i musi dopłacić ok. 100 zł. A dostał potwiedzenie mailowe ile wpłacił i za co, a tu masz, niespodzianka w nowym roku....
Witam
Posiadanie nawet 150000 produktów nie zwalania z rzetelności..
Zatem jesli na nalepce i na fakturze jest to samo, a w srodku co innego, to sprzedawca nie ponosi winy, a producent. Jesli zas na fakturze jest co innego, niż na nalepce, to jest podstawa do reklamacji, a wina sprzedawcy. Co do dopłacania, to jesli sprzedawca przyjmuje pełną zapłatę z gory, to jego problem, czy potem dokłada, w końcu dostał pieniądze i nimi obraca!!! i w takim przypadku nalezy kierowac sprawy do rzecznika konsumenta, żadac zwrotu pieniędzy, i kupowac u innego, a nierzetelnego, opisać na forum.
jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.

Doomy

Post autor: Doomy » wtorek 27 sty 2009, 21:19

Witam!

Obiecałem, że będzie koniec tej historii i jest. Dziś kolega był w Polaudio i wymienili głośniki wysokotonowe w kolumnach na BMS 4552. Natomiast na stronie umieszczono prawidłowe dane montowanych obecnie głośników. Siedzimy z kumplem teraz i słuchamy tych kolumn z driverami BMS 4552 i powiem wam, po prostu kosmos, R E W E L A C J A. Prawdą jest wszystko, to co producent napisał na swojej stronie o tym przetworniku ciśnieniowym a mianowicie, że "The sound of BMS 4552ND is extremely transparent and detailed, it has an exceptional dynamic range and produces even the most complex music signals with depth and definition." czyli "Dźwięk BMS 4552ND jest wyjątkowo przejrzysty i szczegółowy, ma wyjątkowo dynamiczny zakres i wytwarza nawet najbardziej złożone muzyczne sygnały z głębią i wyrazistością." . Uff nie spodziewałem się, że będzie taka różnica in plus. Ludzie różne rzeczy w necie piszą, ale w tym zdaniu nie ma żadnej skuchy.

Doomy

Awatar użytkownika
tigergold

Post autor: tigergold » wtorek 27 sty 2009, 21:28

Super!
[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

DCG

Post autor: DCG » wtorek 27 sty 2009, 22:59

Ja też byłem z nich zadowolony, to dobry produkt i nie widzę odtąd gorszego drivera w paczkach.

Awatar użytkownika
dziub-dziub

Post autor: dziub-dziub » wtorek 03 lut 2009, 12:13

...Ja też byłem z nich zadowolony, to dobry produkt i nie widzę odtąd gorszego drivera w paczkach....

Wychodzi na to, że Pol-Audio strzeliło sobie trochę w kolano tą zmianą drivera :/

ODPOWIEDZ