Kolumny dla kapeli

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
delorjan

Re: Kolumny dla kapeli

Post autor: delorjan » sobota 28 mar 2009, 21:28

może "sprawdza" to złe słowo, bardziej chodziło mi o to, jak się słucha brzmienia paczek estradowych (nie mówię o sytuacji samego występu, tylko przed nim)

angelo18

Post autor: angelo18 » sobota 28 mar 2009, 22:40

No panowie prosze o jakies konkrety Wiecej ajk 8tys nie mam Potrzeba przeciez jeszcze cala mase innego sprzetu kupic Raty tez wogole nie wchodza w gre Wiem ze nie mam duzo srodkow na to przeznaczone ale musze skroic cos sensownego i co bedzie gralo a nie rzęzilo

pmp

Post autor: pmp » sobota 28 mar 2009, 23:45

no właśnie, kolega się pyta co by tu sobie sprawić, a dyskusja toczy się wokół tego czy firma W-dale to średni sprzęt, czy słaby...

2xADS LX1400 - tu widzę pewien problem gdyż lepiej pędzić bas z mocniejszej końcówki, a te są jednakowe...
W tej sytuacji zalecam na dół paczkę dwugłośnikową, która będzie miała
rezyst 4 Ohm,. a na górkę kolumny 8 Ohm, co spowoduje naturalne wyrównanie proporcji, gdyż jak wiadomo basu zazwyczaj potrzeba co najmniej 2 x tyle.....
Tak się składa, że dysponuję takim zestawem za cenę mniejszą niż ta, która jest do dyspozycji.

2 x 1000W ( 4 Ohm na 2 x 15" w dole ) oraz 2 x 500W na 2 x 10" + horn na górze - 8 ohm )

Szczegóły na maila, proszę skorzystać z zakładki kontakt na mojej stronie.
[addsig]
Właściciel firmy PMP ELECTRONICS – ponad ćwierć wieku doświadczeń w branży aparatury estradowej. Głośniki-produkcja i serwis,zestawy głośnikowe, kompletne systemy nagłaśniające.

ODPOWIEDZ