Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
elmuz1

Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: elmuz1 » niedziela 06 sty 2008, 11:07

Elmuz...cóż ja na tego Radiasa już mam ale tego korga nie ma:( Dystrybutor obiecał i sie nie wywiązał. Daje im czas do lutego inaczej kupuje w Niemczech.

Tymczasem chcę dać wam trochę sampli Waldorfa jak tylko już bede go miał.
Pozdrawiam!...
W sumie ja też na Radiasa już mam, nawet żona nic nie wie . To rzeczywiście dystrybutor coś nawala skoro obiecał. A z jakich powodów nie ma jeszcze Radiasa? Przeca na świecie ludzie od dawna mają. Może rzeczywiście trzeba będzie w Niemczech.
A Jakiego Waldorfa będziesz miał?

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » niedziela 06 sty 2008, 11:15

...Chłopaki, no a co w końcu sądzicie o barwach KidNepro? Wg mnie dema na stronie są bardzo dobre, brzmienia fajnie przybrudzone, słowem - fajnie to gada. Kupujemy?

Kupujemy!

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » niedziela 06 sty 2008, 11:24

......Chłopaki, no a co w końcu sądzicie o barwach KidNepro? Wg mnie dema na stronie są bardzo dobre, brzmienia fajnie przybrudzone, słowem - fajnie to gada. Kupujemy?

Kupujemy! ...
Jabu, jak kupisz najpierw barwy, to już później M3 pójdzie z górki!

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » niedziela 06 sty 2008, 11:41

.........Chłopaki, no a co w końcu sądzicie o barwach KidNepro? Wg mnie dema na stronie są bardzo dobre, brzmienia fajnie przybrudzone, słowem - fajnie to gada. Kupujemy?

Kupujemy! ...
Jabu, jak kupisz najpierw barwy, to już później M3 pójdzie z górki! ...

Cóż, M3 kupuję JUŻ, więc nie będzie problemu, barwy też mogę kupować...
Tylko z tym Radiasem problem jest.

P.S. I nie śmiejcie się ze mnie, bo to również po troszę Wasza wina, że tyle kasy wydaję...

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » niedziela 06 sty 2008, 11:50

Cóż, M3 kupuję JUŻ, więc nie będzie problemu, barwy też mogę kupować...
Tylko z tym Radiasem problem jest.

No to pięknie! Już Ci gratuluję!
Na Radiasa masz czas. Najpierw okiełznasz M3 w ogóle, a później Radias. Tak będzie chyba lepiej.

P.S. I nie śmiejcie się ze mnie, bo to również po troszę Wasza wina, że tyle kasy wydaję... ...
To takie przyjazne uśmiechy.., w rodzinie M3

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » niedziela 06 sty 2008, 12:10

Cóż... dostrzegłem w M3 nową szansę dla siebie

A do tego dostałem dobrą cenę od pewnego sympatycznego sprzedawcy

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » wtorek 08 sty 2008, 09:49

Mam pytania odnośnie efektów zaimplementowanych w M3:
1) jak oceniacie procesory dynamiki, kompresory i limitery, czy jest na pokładzie kompresor wielopasmowy i jak oceniacie jego pracę? Czy bazując na kompresorach i limiterach z M3 można przygotować dobre miksy bez konieczności stosowania dodatkowych urządzeń zewnętrznych i wtyczek?
2) czy każdy ze 170 efektów mozna przypisać do kontroli na wyświetlaczu dotykowym X-Y przypisując dowolne parametry tych efektów do osi X i Y?
3) czy za pomocą tegoż kontrolera dotykowego można w czasie rzeczywistym kontrolować wybraną ścieżkę tylko ( lub grupę ścieżek) czy tylko i wyłącznie cały miks?
4) czy dużo jest efektów modulacyjnych i kreacyjnych drastycznie wpływających na dzwięk
5) jak brzmią reverby i delaye?
pozdrowionka Noworoczne!
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » wtorek 08 sty 2008, 17:56

...Mam pytania odnośnie efektów zaimplementowanych w M3:
1) jak oceniacie procesory dynamiki, kompresory i limitery, czy jest na pokładzie kompresor wielopasmowy i jak oceniacie jego pracę? Czy bazując na kompresorach i limiterach z M3 można przygotować dobre miksy bez konieczności stosowania dodatkowych urządzeń zewnętrznych i wtyczek?
2) czy każdy ze 170 efektów mozna przypisać do kontroli na wyświetlaczu dotykowym X-Y przypisując dowolne parametry tych efektów do osi X i Y?
3) czy za pomocą tegoż kontrolera dotykowego można w czasie rzeczywistym kontrolować wybraną ścieżkę tylko ( lub grupę ścieżek) czy tylko i wyłącznie cały miks?
4) czy dużo jest efektów modulacyjnych i kreacyjnych drastycznie wpływających na dzwięk
5) jak brzmią reverby i delaye?
pozdrowionka Noworoczne!...
Ad1. Odnośnie procesorów przygotujesz kompletny miks. Możesz nawet "efektować" zewnętrzne źródła dzwięku. Np mikrofon.
Ja na Total FX zapinam zawsze Mastering Limiter.

AD2. Zgadza sie . Oś Y to feedbac, oś -Y to send chorus, Oś X to Reverb a oś -X to np. Filtr. Czego wiecej chcieć, Robisz kawałek a potem sam robisz remiż!

AD3. Oczywiście że wybraną ścieżkę. Albo cały miks. Ewentualnie Ścieżkę 3,4,5 i 16.

AD4. Czytaj instrukcja.

AD4. Brzmią rewelacja. Lexicon to nie jest ale procek za 700 zł firmy niemieckiej Wysiada.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » wtorek 08 sty 2008, 18:05

Ten "kontroler" X-Y z ekranu dotykowego to jest świetny patent...

Mam nadzieję że w czwartek będzie mi dane dokonać pogłębionych testów...

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » wtorek 08 sty 2008, 18:34

...Ten "kontroler" X-Y z ekranu dotykowego to jest świetny patent...

Mam nadzieję że w czwartek będzie mi dane dokonać pogłębionych testów... ...
hahaha Jabu kupił M3 :) jesteś naszym Bratem.

ODPOWIEDZ