Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
elmuz1

Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: elmuz1 » sobota 12 sty 2008, 13:26

.....Normalnie szajka jakaś ! Zorganizowana grupa przestępcza ...
GTK-M3 - Grupa Trzymająca Korgi M3
...
Ale bez TKM!

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » sobota 12 sty 2008, 13:30

........Normalnie szajka jakaś ! Zorganizowana grupa przestępcza ...
GTK-M3 - Grupa Trzymająca Korgi M3
...
Ale bez TKM! ...

GTK M3 - to świetna nazwa dla warsztatów o których pisał el-muz.
Tak naprawdę to były by świetne warsztaty i z pewnością twórcze.
A z drugiej strony Droga Redakcjo nie ma się co dziwić
M3 to naprawde świetny instrument.

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » sobota 12 sty 2008, 23:33

Uwaga Panowie.!!!!
jeźeli nagrywacie na M3 jakis kawałek i nagrywacie sample, tórych i tak nie wykorzystacie...TO PAMIĘTAJCIE!!!
Nie kasujcie ich bo projekt wam sie nie otworzy. lepiej zrobić kopie zapasową. Np. zapisać kawałek z indeksem 1,2,lub3.
Straciłem w ten sposób nagranie.
Pozdrawiam.

Marek63

Post autor: Marek63 » wtorek 15 sty 2008, 10:42

Dzięki remimusic za odpowiedź. Może to nie szajka, ale mituwisizm ze strony Mega Music. Nikt nie wierząc w to że taka maszyna może się zepsuć lub mieć ukrytą wadę nie chce wymienić instrumentu na nowy. Pracowałem na nim trzy tygodnie wykorzystując tylko multitimbral żeby przerzucić midi z Rolanda na M3. Choć sekcja Karma zawiesiła się parę razy nie zwracałem na to uwagi bo skupiałem się na najprostszych rzeczach. Restarty już nie wystarczyły M3 po prostu "umierał": Bębny nie miały prawidłowego układu dźwięków, na końcu songu wybrzmiewał dziwny akord, szkoda że nie w tonacji, zniknęły zakładki na wyświetlaczu i inne cuda nad cudami. Nie musiałem przywracać ustawień fabrycznych bo nic nie zmieniałem. Chociaż dla pewności wykonałem i tę czynność. W końcu nic nie działało i instrument trafił do serwisu. Leżał tam 30 dni i co ? Zainstalowano mu nowy system 1.11 i wrócił do mnie. Straszny wysiłek no i oczywiście dowiedziałem sie że wszystko jest dobrze, że to niemożliwe itd, itp. No i cud włączam i gra, tylko że działa znacznie wolniej, efektów jak nie było tak nie ma, a po dwóch godzinach dzieją sie kolejne cuda. Długo by wymieniać te i różne zjawiska "muzyczne" opis ich zajął mi cztery strony papieru, które wysłałem do serwisu i co? Już wiecie " to niemożliwe ... ... ".
Ciesze się że jesteście posiadaczami tego wspaniałego urządzenia ja pewnie miałem pecha. Chciałem się tylko upewnić czy mam rację oceniając już na początku swojej pracy na M3 że ma wadę. Też brałem pod uwagę że to przecież niemożliwe. A jednak. Jakkolwiek się ta sprawa dla mnie skończy poinformuję Was o podejściu do niej w/w firmy. Tymczasem mam prośbę. Czy ktoś z Was, kto ma już doświadczenie mógłby podać mi swój numer telefonu. Na e-mail marek.baluta@wp.pl chciałbym zapytać o parę szczegółów na temat M3 zanim rozpocznę dalsze działania wcelu zwrotu pieniędzy za mój "szczęśliwie" kupiony instrument. Pozdrawiam Wszystkich i życzę jak najwięcej inspiracji przy pracy z M3.

Awatar użytkownika
TheF
Kontakt:

Post autor: TheF » wtorek 15 sty 2008, 11:08

Przede wszystkim dobrze, że taka opinia pojawia się na forum.Publiczne napiętnowanie sprzedawcy to czasami jedyna forma obrony.
Widzę, że Mega Music nabiera iście mercedesowych manier.
Bo Mercedes to tak doskonały samochód, absolut istna perfekcje że się nie psuje. Z tego też niczym nie podważalnego powodu próba reklamacji Mercedesa jest skazana z góry na porażkę.
Nie wiedziałem, że Korg pretenduje do miana mercedesów wśród instrumentów muzycznych.
No cóż, sprawa przykra. M3 tanie nie jest, firma powinna na rzęsach stawać aby klient dostał dobry towar.
Kiedyś reklamowałem kartę graficzną do komputera. 30 dni jej nie było, w końcu przyszła i ponoć serwis stwierdził że dobra i nic się nie dzieje. Wściekły przychodzę do domu, włączam i ... działa. Po dokładniejszych oględzinach karty stwierdziłem, że radiator wraz z wentylatorem zostały osadzone na nowo. Czyli jednak coś było ;) No ale to była karta za 900 zł, M3 kosztuje trochę więcej. Sprawa wygląda nieciekawie i chyba oprze się o rzecznika praw konsumenta. Bo wgranie firmwaru to może sobie każdy robić, a instrument powinien prawidłowo działać na każdej wersji. Zresztą piszesz, że na tej nowej też zachowuje się niezgodnie z przeznaczeniem więc wina ewidenta po stronie elektroniki.
Nie spodziewałem się takiej reakcji od takiej firmy. To przykre.
Życzę powodzenia w zmaganiach z dystrybutorem. 3mam kciuki.

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » wtorek 15 sty 2008, 11:24

ja też trzymam kciuki za Ciebie i będę przyglądał się tej sprawie...

Pisz tutaj o wszystkich reakcjach Mega Music bo jestem cholernie zainteresowany czy warto kupić od nich M3( bo przecież dobry support i dbanie o klienta to główny powód dla którego kupujemy od dystrybutora)czy - jak zawiodą Ciebie lepiej kupić taniej zza oceanu...

jak narazie jestem w szoku...jak tak można!! zainkasować tyle siana i olać klienta???!!!

mam nadzieję że Mega Music się zrehabilituje bo jeszcze jest na to czas( lepiej pózno niz wcale) i dostaniesz poprostu nowe M3,

jak nie, to ja na pewno od nich nie kupię

pozdrówki, zobaczysz że skończy się wszystko dobrze !!
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » wtorek 15 sty 2008, 13:59

Był by to przejaw głupoty w najczystszym wydaniu gdyby Mega Music doprowadziła do sytuacji w której na forach użytkowników rozkwita fatalna opinia na temat ich podejścia do klienta. Opamiętajcie się panowie bo wystarczy jeden olany i wkurzony klient w internecie a wasze straty będą trudne do oszacowania. Czy to naprawdę takie trudne do przełknięcia, że coś jest nie tak z tym M3 i należy go wymienić i a wadliwy egzemplarz odesłać do producenta ? Ile na tym "stracicie" ? Co za pożałowania godna spychologia i krótkowzroczność

Awatar użytkownika
remimusic
Kontakt:

Post autor: remimusic » wtorek 15 sty 2008, 15:21

...Dzięki remimusic za odpowiedź. Może to nie szajka, ale mituwisizm ze strony Mega Music. Nikt nie wierząc w to że taka maszyna może się zepsuć lub mieć ukrytą wadę nie chce wymienić instrumentu na nowy. Pracowałem na nim trzy tygodnie wykorzystując tylko multitimbral żeby przerzucić midi z Rolanda na M3. Choć sekcja Karma zawiesiła się parę razy nie zwracałem na to uwagi bo skupiałem się na najprostszych rzeczach. Restarty już nie wystarczyły M3 po prostu "umierał": Bębny nie miały prawidłowego układu dźwięków, na końcu songu wybrzmiewał dziwny akord, szkoda że nie w tonacji, zniknęły zakładki na wyświetlaczu i inne cuda nad cudami. Nie musiałem przywracać ustawień fabrycznych bo nic nie zmieniałem. Chociaż dla pewności wykonałem i tę czynność. W końcu nic nie działało i instrument trafił do serwisu. Leżał tam 30 dni i co ? Zainstalowano mu nowy system 1.11 i wrócił do mnie. Straszny wysiłek no i oczywiście dowiedziałem sie że wszystko jest dobrze, że to niemożliwe itd, itp. No i cud włączam i gra, tylko że działa znacznie wolniej, efektów jak nie było tak nie ma, a po dwóch godzinach dzieją sie kolejne cuda. Długo by wymieniać te i różne zjawiska "muzyczne" opis ich zajął mi cztery strony papieru, które wysłałem do serwisu i co? Już wiecie " to niemożliwe ... ... ".
Ciesze się że jesteście posiadaczami tego wspaniałego urządzenia ja pewnie miałem pecha. Chciałem się tylko upewnić czy mam rację oceniając już na początku swojej pracy na M3 że ma wadę. Też brałem pod uwagę że to przecież niemożliwe. A jednak. Jakkolwiek się ta sprawa dla mnie skończy poinformuję Was o podejściu do niej w/w firmy. Tymczasem mam prośbę. Czy ktoś z Was, kto ma już doświadczenie mógłby podać mi swój numer telefonu. Na e-mail marek.baluta@wp.pl chciałbym zapytać o parę szczegółów na temat M3 zanim rozpocznę dalsze działania wcelu zwrotu pieniędzy za mój "szczęśliwie" kupiony instrument. Pozdrawiam Wszystkich i życzę jak najwięcej inspiracji przy pracy z M3. ...

Odezwij się --- GG 9779748
jeśli będzie Ci wygodniej, to porozmawiamy telefonicznie.

_REMI_
[addsig]
_ REMI_

Korg KRONOS, Korg OASYS, Korg M3, Yamaha Motif XS, Access Virus TI

Awatar użytkownika
panduberman

Post autor: panduberman » wtorek 15 sty 2008, 16:31

Pisz tutaj o wszystkich reakcjach Mega Music bo jestem cholernie zainteresowany czy warto kupić od nich M3( bo przecież dobry support i dbanie o klienta to główny powód dla którego kupujemy od dystrybutora)czy - jak zawiodą Ciebie lepiej kupić taniej zza oceanu...

nie warto od Mega Music.np ze względu na cenę.to mnie zastanawia w zasadzie...ja kupiłem korga w muzycznym sklepie inetrnetowym (polskim) i to taniej niż widniał on na stronach mega music (a i tak był od nich przecież, karton olepiony taśmami MM )tylko potem ewentualna motka z gwarancją...w mega music

SH-101, Polysix, Juno-106, Bohm, Yamaha CS-5, Nord Electro, Korg M3, Rhodes MK2, Korg R3, komputer, monitory, preampy, szafka, fotel, kubek, popielniczka ;-)

MegaMusic

Post autor: MegaMusic » wtorek 15 sty 2008, 16:45

...Pisz tutaj o wszystkich reakcjach Mega Music bo jestem cholernie zainteresowany czy warto kupić od nich M3( bo przecież dobry support i dbanie o klienta to główny powód dla którego kupujemy od dystrybutora)czy - jak zawiodą Ciebie lepiej kupić taniej zza oceanu...

nie warto od Mega Music.np ze względu na cenę.to mnie zastanawia w zasadzie...ja kupiłem korga w muzycznym sklepie inetrnetowym (polskim) i to taniej niż widniał on na stronach mega music (a i tak był od nich przecież, karton olepiony taśmami MM )tylko potem ewentualna motka z gwarancją...w mega music ...

Witam!
Mega Music jest dystrybutorem i nie prowadzi sprzedaży detalicznej! Ceny które publikujemy to sugerowane ceny detaliczne. Gdyby ktoś jeszcze chciał stworzyć jakiś mit, to może łatwiej zapytać, niż snuć własne teorie...

Pozdrawiam

Artur Sekura

ODPOWIEDZ