...Dzięki remimusic za odpowiedź. Może to nie szajka, ale mituwisizm ze strony Mega Music. Nikt nie wierząc w to że taka maszyna może się zepsuć lub mieć ukrytą wadę nie chce wymienić instrumentu na nowy. Pracowałem na nim trzy tygodnie wykorzystując tylko multitimbral żeby przerzucić midi z Rolanda na M3. Choć sekcja Karma zawiesiła się parę razy nie zwracałem na to uwagi bo skupiałem się na najprostszych rzeczach. Restarty już nie wystarczyły M3 po prostu "umierał": Bębny nie miały prawidłowego układu dźwięków, na końcu songu wybrzmiewał dziwny akord, szkoda że nie w tonacji, zniknęły zakładki na wyświetlaczu i inne cuda nad cudami. Nie musiałem przywracać ustawień fabrycznych bo nic nie zmieniałem. Chociaż dla pewności wykonałem i tę czynność. W końcu nic nie działało i instrument trafił do serwisu. Leżał tam 30 dni i co ? Zainstalowano mu nowy system 1.11 i wrócił do mnie. Straszny wysiłek no i oczywiście dowiedziałem sie że wszystko jest dobrze, że to niemożliwe itd, itp. No i cud włączam i gra, tylko że działa znacznie wolniej, efektów jak nie było tak nie ma, a po dwóch godzinach dzieją sie kolejne cuda. Długo by wymieniać te i różne zjawiska "muzyczne" opis ich zajął mi cztery strony papieru, które wysłałem do serwisu i co? Już wiecie " to niemożliwe ... ... ".
Ciesze się że jesteście posiadaczami tego wspaniałego urządzenia ja pewnie miałem pecha. Chciałem się tylko upewnić czy mam rację oceniając już na początku swojej pracy na M3 że ma wadę. Też brałem pod uwagę że to przecież niemożliwe. A jednak. Jakkolwiek się ta sprawa dla mnie skończy poinformuję Was o podejściu do niej w/w firmy. Tymczasem mam prośbę. Czy ktoś z Was, kto ma już doświadczenie mógłby podać mi swój numer telefonu. Na e-mail
marek.baluta@wp.pl chciałbym zapytać o parę szczegółów na temat M3 zanim rozpocznę dalsze działania wcelu zwrotu pieniędzy za mój "szczęśliwie" kupiony instrument. Pozdrawiam Wszystkich i życzę jak najwięcej inspiracji przy pracy z M3. ...
Odezwij się --- GG 9779748
jeśli będzie Ci wygodniej, to porozmawiamy telefonicznie.
_REMI_
[addsig]