......Posiadam dyskietki z bankiem barw autorwa Pana Pawłowskiego.
Swego czasu zakupiłem dwie. Jednak co do udostępnienia ich wolę by wypowiedział się sam autor....
Czy możesz wreszcie wyraźnie określić czy to jest bank brzmień (zbiór ustawień korzystający z próbek zawartych w ROM-ie, ew. kartach), czy też są to
sample z których można skorzystać przy budowie własnych brzmień.
Instrukcja obsługi wyraźnie potwierdza raczej zdanie kolegi
elmuz1. Oczywiście dopuszczam opcję, że to nie wszystko co można "wyciągnąć" z tego klawisza in legal. Historia odnotowała już sporo takich przypadków

.
...
Ja rowniez posiadam 2 banki Macka Pawlowskiego (legal)

, ale co do brzmien wogole: posprawdzalem troche brzmien z roznych bankow. Wiele z nich sklada sie z elementow "P" i to sa powiedzmy "niewymienialne" skladniki (sample), ale sa tez takie, ktore skladaja sie z elementow okreslonych litera "I" - te elementy (sample) sa 'zmienne", tzn. wraz z nowym bankiem dolaczone sa nowe elementy (sample). Oczywiscie, zadnej Ameryki nie odkrywam

,ale to swiadczy, ze mozlwosci dopalania nowymi samplami sa. Mam jednak watpliwosci czy te nowe sample (np. ich wielkosc) wczytane do W7 wplyna w jakis decydujacy sposob na nowe, inne (lepsze?) brzmienie. Dla mnie edytor - jak najbardziej. Wczytywanie malutkich sampli - niekoniecznie, choc chcialbym sie mylic i jeszcze bardziej przeprosic W7, ktora przez lata sluzyla co najwyzej jako sterownik