Yamaha W7 - jak wgrać sampla?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
csdis

Re: Yamaha W7 - jak wgrać sampla?

Post autor: csdis » niedziela 04 lut 2007, 18:03

...Heh, też bym wiele dał za możliwość wsadzania swoich. Może się złożymy? ...
Jansne :)
Ale fajnie by było wgrać bębny nowe ale to już fantazje:)........

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » niedziela 04 lut 2007, 19:03

......Posiadam dyskietki z bankiem barw autorwa Pana Pawłowskiego.
Swego czasu zakupiłem dwie. Jednak co do udostępnienia ich wolę by wypowiedział się sam autor....

Czy możesz wreszcie wyraźnie określić czy to jest bank brzmień (zbiór ustawień korzystający z próbek zawartych w ROM-ie, ew. kartach), czy też są to sample z których można skorzystać przy budowie własnych brzmień.
Instrukcja obsługi wyraźnie potwierdza raczej zdanie kolegi elmuz1. Oczywiście dopuszczam opcję, że to nie wszystko co można "wyciągnąć" z tego klawisza in legal. Historia odnotowała już sporo takich przypadków .
...
Ja rowniez posiadam 2 banki Macka Pawlowskiego (legal) , ale co do brzmien wogole: posprawdzalem troche brzmien z roznych bankow. Wiele z nich sklada sie z elementow "P" i to sa powiedzmy "niewymienialne" skladniki (sample), ale sa tez takie, ktore skladaja sie z elementow okreslonych litera "I" - te elementy (sample) sa 'zmienne", tzn. wraz z nowym bankiem dolaczone sa nowe elementy (sample). Oczywiscie, zadnej Ameryki nie odkrywam ,ale to swiadczy, ze mozlwosci dopalania nowymi samplami sa. Mam jednak watpliwosci czy te nowe sample (np. ich wielkosc) wczytane do W7 wplyna w jakis decydujacy sposob na nowe, inne (lepsze?) brzmienie. Dla mnie edytor - jak najbardziej. Wczytywanie malutkich sampli - niekoniecznie, choc chcialbym sie mylic i jeszcze bardziej przeprosic W7, ktora przez lata sluzyla co najwyzej jako sterownik

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » niedziela 04 lut 2007, 19:10

......Z miłą chęcią zapłacił bym komuś kasę za napisanie takiego programiku na pc..ta za pomocą którego mógłbym wrzucać tam barwy...((( mono sample...

No to koniecznie musisz poważnie pogadać z kolegą W.G. Skoro poradził sobie (jako jedyny na świecie) z formatem sampli Solton MS, mało tego napisał jeszcze do nich edytor, to taki KORG W7 może okazać się dla niego bułką z masłem.
Oczywiście pewnie za odpowiedni kesz na niemniej odpowiednią bułę
...
Oczywiscie mowimy o Yamaha W7 Jesli WG mialby czas i chec brac sie za taki edytor, to znalazloby sie kilku z keszem

Awatar użytkownika
adrianmarjan

Post autor: adrianmarjan » poniedziałek 05 lut 2007, 14:05

.........Z miłą chęcią zapłacił bym komuś kasę za napisanie takiego programiku na pc..ta za pomocą którego mógłbym wrzucać tam barwy...((( mono sample...

No to koniecznie musisz poważnie pogadać z kolegą W.G. Skoro poradził sobie (jako jedyny na świecie) z formatem sampli Solton MS, mało tego napisał jeszcze do nich edytor, to taki KORG W7 może okazać się dla niego bułką z masłem.
...
Oczywiscie mowimy o Yamaha W7 Jesli WG mialby czas i chec brac sie za taki edytor, to znalazloby sie kilku z keszem ...
No więc kto będzie tak odważny i poprosi Pana od W7 .ba... porozmawia z nim co on na ten temat sądzi....
Pozatym ten kolo ma jóż ten edytor tylko kwestja czy by go udostępnił,....
Jest ktoś chętny ??
GRAJEk na Wiejskich iMpresssskah

Awatar użytkownika
walu

Post autor: walu » poniedziałek 05 lut 2007, 14:18

............Z miłą chęcią zapłacił bym komuś kasę za napisanie takiego programiku na pc..ta za pomocą którego mógłbym wrzucać tam barwy...((( mono sample...

...
Oczywiscie mowimy o Yamaha W7 Jesli WG mialby czas i chec brac sie za taki edytor, to znalazloby sie kilku z keszem ...
No więc kto będzie tak odważny i poprosi Pana od W7 .ba... porozmawia z nim co on na ten temat sądzi....
Pozatym ten kolo ma jóż ten edytor tylko kwestja czy by go udostępnił,....
Jest ktoś chętny ? ...
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO

Awatar użytkownika
walu

Post autor: walu » poniedziałek 05 lut 2007, 14:25

Przepraszam za zaśmiecanie , tak mi się klikło.

Jeżeli chodzi banki autorstwa Pana Pawłowskiego,
które swego czasu zakupiłem to są to
drum works #1-#5 (midi style)
oraz
studio sounds
upgrade #1-#2
czyli: 2x128 voices+4DrumKits (+ extra elements)

Spróbuję porozmawiać z Panem Pawłowskim
i dam Wam znać co z tej rozmowy wyszło.
Jeśli się zgodzi chętnie udostępnię posiadane banki.
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO

Awatar użytkownika
walu

Post autor: walu » poniedziałek 05 lut 2007, 14:39

Jestem już po rozmowie z Panem Pawłowskim.
Nie jest możliwe do odnalezienia archiwum z bankami dla W7,
qs300 które posiadał.
Mam jego zgodę na udostępnienie posiadanych banków
i chętnie to zrobię.
Warunek pomożecie mi odnaleźć osobę o nazwisku
Krzysztof Zieliński (okolice Wrocławia).
Z wypowiedzi Pana Macieja wynika, że posiada on cały soft na Yamahę W7.

Awatar użytkownika
walu

Post autor: walu » poniedziałek 05 lut 2007, 16:20

banki już są na edysku

edysk

login : walu
hasło: yamahaw7

jak by ktoś coś mił to proszę tam wrzucać

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » poniedziałek 05 lut 2007, 17:02

...banki już są na edysku

edysk

login : walu
hasło: yamahaw7

jak by ktoś coś mił to proszę tam wrzucać...
W jai sposób wrzucić je do W7???

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » poniedziałek 05 lut 2007, 17:18

...Jestem już po rozmowie z Panem Pawłowskim.
Nie jest możliwe do odnalezienia archiwum z bankami dla W7,
qs300 które posiadał.
Mam jego zgodę na udostępnienie posiadanych banków
i chętnie to zrobię.
Warunek pomożecie mi odnaleźć osobę o nazwisku
Krzysztof Zieliński (okolice Wrocławia).
Z wypowiedzi Pana Macieja wynika, że posiada on cały soft na Yamahę W7....
No jestem Caly soft to pewnie to samo co ma kazdy z was Zadnego edytora, badz oprogramowania do grzebania w W7 tam nie ma, ale na wszelki wypadek jeszcze raz spojrze do bardzo starych rzeczy - nie korzystalem z W7 przez ladnych pare lat. Tak czy owak watpie aby takowe (troche jakby nielegalne) oprogramowanie Maciek udostepnil pomimo naszej znajomosci.

ODPOWIEDZ