Nagłośnienie do małego klubu

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
horncqt

Re: Nagłośnienie do małego klubu

Post autor: horncqt » środa 20 kwie 2005, 15:57

......ze 1x18 to wiem ale w jakiej konstrukcji..?...

tubowej oczywiscie - o takiej mowa przeciez. System Manifold, duza szafa tak w przyblizeniu 100x100x70 (taki klocek)....

Czy oryginalnie byly tam takie glosniki?
GG: 5239173

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » środa 20 kwie 2005, 16:01

Czy oryginalnie byly tam takie glosniki?...

Zdaje sobie sprawe z tego, ze kolumna basowa projektowana jest pod okreslony glosnik... nie musisz sie zatem pytac, czy kolumna miala takie glosniki oryginalnie.

horncqt

Post autor: horncqt » środa 20 kwie 2005, 16:18

...Czy oryginalnie byly tam takie glosniki?...

Zdaje sobie sprawe z tego, ze kolumna basowa projektowana jest pod okreslony glosnik... nie musisz sie zatem pytac, czy kolumna miala takie glosniki oryginalnie....

W takim razie byla zle zaprojektowana skoro grala jak piszesz...

Nasza ma wymiary 99 x 62 x 78 ch-ka jak bedziesz chcial...

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » środa 20 kwie 2005, 16:38

W takim razie byla zle zaprojektowana skoro grala jak piszesz...

Nasza ma wymiary 99 x 62 x 78 ch-ka jak bedziesz chcial......

Za daleko idace wnioski wyciagasz. Kolumna gra bardzo dobrze, jednakze niska trwalosc Kilomaxa powodowala zmiane jakosci grania na owych paczkach. Stawaly sie one coraz bardziej gluche. P.S. Nie sadze, by markowa kolumna o specjalistycznym zastosowaniu moglaby byc zle zaprojektowana. To nie serie konsumecnkie typu TR JBL'a. Czemu sie tak upierasz, ze Kilomaxy to dobre glosniki? W tej chwili nawet AdamHall juz nie chce tym handlowa, bo reklamacji od czorta.

horncqt

Post autor: horncqt » środa 20 kwie 2005, 17:01

...W takim razie byla zle zaprojektowana skoro grala jak piszesz...

Za daleko idace wnioski wyciagasz. Kolumna gra bardzo dobrze, jednakze niska trwalosc Kilomaxa powodowala zmiane jakosci grania na owych paczkach. Stawaly sie one coraz bardziej gluche. P.S. Nie sadze, by markowa kolumna o specjalistycznym zastosowaniu moglaby byc zle zaprojektowana. To nie serie konsumecnkie typu TR JBL'a. Czemu sie tak upierasz, ze Kilomaxy to dobre glosniki? W tej chwili nawet AdamHall juz nie chce tym handlowa, bo reklamacji od czorta....

Gluche? cos mi tu nie gra... upieram sie bo uzywam tych glosnikow juz dlugo i nie ma z nimi problemow...Niska trwalosc? Jaki parametr w takim razie sie zmienia?

horncqt

Post autor: horncqt » środa 20 kwie 2005, 17:28

...W takim razie byla zle zaprojektowana skoro grala jak piszesz...

Za daleko idace wnioski wyciagasz. Kolumna gra bardzo dobrze, jednakze niska trwalosc Kilomaxa powodowala zmiane jakosci grania na owych paczkach. Stawaly sie one coraz bardziej gluche. P.S. Nie sadze, by markowa kolumna o specjalistycznym zastosowaniu moglaby byc zle zaprojektowana. To nie serie konsumecnkie typu TR JBL'a. Czemu sie tak upierasz, ze Kilomaxy to dobre glosniki? W tej chwili nawet AdamHall juz nie chce tym handlowa, bo reklamacji od czorta....

bo to dobre głosniki. Nie spaliłem jescze w żadnym cewki a każdy dostaje 1000W RMS. Miałem problemy z mechaniką, ale od czego jest głowa żeby wszystko poprawić. Zamiast płacić za 18sounda mozna kupić więcej kilomaxów. ALe jak ktoś nie ma co z pieniędzmi robić...Kilomax gra w B-R mało sprawnie ale za to nisko podobnie jak meyery...(podobnie nisko)

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » środa 20 kwie 2005, 23:04

Czy Kolega moglby udostepnic zatem grafy odnosnie charakterystyki i same zdjecia owej obudowy? To taka moja szczera prosba. Pozdrawiam:)

horncqt

Post autor: horncqt » środa 20 kwie 2005, 23:40

...Czy Kolega moglby udostepnic zatem grafy odnosnie charakterystyki i same zdjecia owej obudowy? To taka moja szczera prosba. Pozdrawiam:)...

Chetnie tylko jak? tu zdjecia nie dzialaja jak kolega chce moge mu wyslac.. foty beda jutro tych 1x18" a 4 x15 moge wyslac...

KARKATAM

Post autor: KARKATAM » środa 20 kwie 2005, 23:46

a co myślicie o głosnikach , 18 sound , ja słyszałem 15mb650 grał elegancko

horncqt

Post autor: horncqt » środa 20 kwie 2005, 23:52

...a co myślicie o głosnikach , 18 sound , ja słyszałem 15mb650 grał elegancko ...

Jest tyle glosnikwo na swiecie juz zaden nas nie zaskoczy.. w jakiej konfiguracji go slyszlaes?

ODPOWIEDZ