autor: AkselPL » czwartek 22 sty 2009, 01:22
............Witam. Robie utwory na Korgu (Cubase Studio 4 + Korg M3) ale nie wiem pewnego bzdetu...Jak zmienic tytol utworu?...
Mam Cubase SX, ale na tę chwilę chce poznać możliwości sekwencera i możliwości edycyjne Korga. Uważasz, że szkoda czasu na sekwencer Korga, czy po prostu wygodniejsza praca myszką z PC?...
Czesc! Jak dla mnie praca z Cubase Sudio 4 + Korg M3 jest duzo szybsza i wygodniejsza, pozatym mozna dolaczac z cubase loopy albo instrumety VST np virtual guitarist.
Pozdrawiam....
Dodam jeszcze ze jesli zbraknie nam trackow w Korgu mozna zgrac (resampling albo wyjsciami analogowymi, jak kto woli) np sama perkusje do cubase i lecimy dalej

...
Jeśli dodatkowo dokupimy EXB-FW i podłączymy z komputerem to możemy korzystaj z wtyczek vsti które działają tak samo jak software'owe wtyczki czyli na bierząco przesyłają dzwięk na DAW. Bynajmniej tak czytałem:)
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio