di-box do basu
di-box do basu
Witam.Mam pytanie jakiego użyć di-boxa do podłączenia pieca basowego z wyjściem liniowym z mixerem, w miarę cenowo przystępny dzięki.

Re: di-box do basu
tego na rynku od cholery.
takie niezawodne byly kiedys DOD
takie niezawodne byly kiedys DOD
...tego na rynku od cholery.
takie niezawodne byly kiedys DOD...
pamiętasz jakiś symbol tego DODa
takie niezawodne byly kiedys DOD...
pamiętasz jakiś symbol tego DODa
niestety nie
teraz funkcje di-box przejely preampy
teraz funkcje di-box przejely preampy
...Witam.Mam pytanie jakiego użyć di-boxa do podłączenia pieca basowego z wyjściem liniowym z mixerem, w miarę cenowo przystępny dzięki...
A czemu nie wpiąć tego pieca bezpośrednio w wejście liniowe miksera? Bo co Ci ten di-box?
[addsig]
A czemu nie wpiąć tego pieca bezpośrednio w wejście liniowe miksera? Bo co Ci ten di-box?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
- stevelukather
Kup sobie The BRICK firmy Groove Tubes,jak posluchasz basu z tego to nie bedziesz chcial grac na piecu, www.musictoolz.pl.Sam sprawdzilem.Pozdrawiam.
[addsig]
[addsig]
- stevelukather
...Kup sobie The BRICK firmy Groove Tubes,jak posluchasz basu z tego to nie bedziesz chcial grac na piecu, http://www.musictoolz.pl.Sam sprawdzilem.Pozdrawiam.
...
sorry www.musictoolz.pl
[addsig]
...
sorry www.musictoolz.pl
[addsig]
...Witam.Mam pytanie jakiego użyć di-boxa do podłączenia pieca basowego z wyjściem liniowym z mixerem, w miarę cenowo przystępny dzięki.
...
Ja używam do tego Behringera Ultra-DI DI100, ma już 6 lat i tłukł się po różnych scenach, a działa jak złoto, bardzo praktyczna maszynka i zbudowana jak czołg...
Pozdrawiam,
Marcin Bruczkowski
www.marcin.bruczkowski.com

Ja używam do tego Behringera Ultra-DI DI100, ma już 6 lat i tłukł się po różnych scenach, a działa jak złoto, bardzo praktyczna maszynka i zbudowana jak czołg...
Pozdrawiam,
Marcin Bruczkowski
www.marcin.bruczkowski.com
Wszystko o mnie na mojej stronie internetowej: www.marcin.bruczkowski.com
Bo jak odleglosc mixer-piec bedzie wieksza niz - powiedzmy - 10 metrow, a dodatkowo w okolicy beda pracowaly sciemniacze do swiatel to bruuuuum murowany. Dlatego stosuje sie di-box, co jest to jednak czyms znaczaco innym niz preamp z kilkoma wyjsciami.
Ja uzywam tego: DI-20, ale dla Cie polecam nieco silniejszego "fizycznie" DI-100. Ma zasilanie przez Phantom lub z baterii, oraz cos co dla Cie moze byc wazne: mozliwosc zbierania sygnalu hi-power z zaciskow glosnika pieca.
[addsig]
Bo jak odleglosc mixer-piec bedzie wieksza niz - powiedzmy - 10 metrow, a dodatkowo w okolicy beda pracowaly sciemniacze do swiatel to bruuuuum murowany. Dlatego stosuje sie di-box, co jest to jednak czyms znaczaco innym niz preamp z kilkoma wyjsciami.
Ja uzywam tego: DI-20, ale dla Cie polecam nieco silniejszego "fizycznie" DI-100. Ma zasilanie przez Phantom lub z baterii, oraz cos co dla Cie moze byc wazne: mozliwosc zbierania sygnalu hi-power z zaciskow glosnika pieca.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
...Ja uzywam tego: DI-20...
A nie szumi?
Nie, raz mi szumial ostro (przy 1 uzyciu...) ale to byla wina uszkodzonego kabla. Od tego czasu uzywalem go do gitar electro-acustic (aktywnych oczywiscie) oraz do niezliczonej ilosci klawiszy. Bez problemow i szumow.
[addsig]
A nie szumi?
Nie, raz mi szumial ostro (przy 1 uzyciu...) ale to byla wina uszkodzonego kabla. Od tego czasu uzywalem go do gitar electro-acustic (aktywnych oczywiscie) oraz do niezliczonej ilosci klawiszy. Bez problemow i szumow.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?