Korg i2 - gdzie naprawić?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
ArekSp

Korg i2 - gdzie naprawić?

Post autor: ArekSp » wtorek 26 cze 2007, 14:30

Koledzy może ktoś z Was podpowie mi gdzie można naprawić Korga i2. Padła w nim chyba stacja dyskietek ponieważ chcąc coś wczytać bardzo głośno pracuje i nie potrafi nic załadować. A może ktoś wie jaką ewentualnie inną stację można by było zaadoptować do tego instrumentu? Dodam, że ta stacja czyta zarówno dyskietki DD jak i HD. Z góry dziękuję.

Pszczoła

Re: Korg i2 - gdzie naprawić?

Post autor: Pszczoła » wtorek 26 cze 2007, 18:51

Witam.
Nie znam tego klawisza ale ja do korga X3 wstawiłem najzwyklejszą stację dysków i działa
Pozdro...
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady

Pszczoła

Post autor: Pszczoła » wtorek 26 cze 2007, 18:53

A tak na marginesie ,sprawdź czy nie zablokowałeś stacji w GLOBALU ,znam takie przypadki
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady

Awatar użytkownika
ArekSp

Post autor: ArekSp » wtorek 26 cze 2007, 20:59

Dzięki Pszczoła za odpowiedź. Zastanawiam się z tą zwykłą stacją... ale to chyba nie wypali. Dzwoniłem dzisiaj do serwisu instrumentów w Krakowie i poinformowano mnie, że mogę raczej zapomnieć że gdzieś dostanę taką stację, bo tego już od dawna nigdzie nie ma. Inny serwisant też z okolic Krakowa poinformował mnie, że byc może miałby taką stację, ale musi to jeszcze dokładnie sprawdzić (koszt ok. 550zł z montażem). Myślę, że gdyby była możliwość wstawienia innej stacji to w tych serwisach wiedzieli by o tym. Przeraża mnie perspektywa wyrzucenia takich pieniędzy w instrument który kosztuje ok. 2500zł, ale z drugiej strony dzisiaj mało kto oferuje podobną klawiaturę jak w starych Korgach, więc chyba nie zrezygnuję i będę musiał zapłacić.

Awatar użytkownika
metronomus

Post autor: metronomus » wtorek 26 cze 2007, 21:09

Z tą stacja jest problem.... Raczej niemozliwe , żeby ten KORG czytał dyskietki 2HD, chyba , że w cześniej sformatowałes ja w tym Korgu, ale wtedy to już nie jest HD tylko DD:)
Ja również miałem taki problem w i3....naprawiłem sam, jesli mieszkasz niedaleko to moge Ci pomóc.
Niema takiej opcji , żeby zablokowac stację w globalu!!!!!Nie w tym instrumencie!
Mam adres do gościa , który adaptuje inną stacje do korg i2 i3 i wszystko działa, w razie awarii noiwej stacji, niemussisz sie przejmować , bo kupisz zwykłego nowego flopa i działa.
Pisz na maila, pomoge lub dzwoń!!!603102371
[addsig]
Stary chałturnik :-)

elektronics

Post autor: elektronics » piątek 29 cze 2007, 18:28

Witam.

Jak mogę to pomogę, tel kom 783-321-238 lub poczta.

Pozdrawiam.
Naprawa sprzętu muzycznego

Awatar użytkownika
ArekSp

Post autor: ArekSp » sobota 30 cze 2007, 10:31

...Witam.

Jak mogę to pomogę, tel kom 783-321-238 lub poczta.

Pozdrawiam....

Dzięki... skontaktuję się napewno, ale po weekendzie. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ