Witam was wszystkich!!
Bardzo proszę poradźcie mi jaki sprzęt mam wybrać do odtwarzania min. 3 ścieżek (hdd lub inny nośnik) w tym samym czasie (LIVE) w formacie Wave.
2 ścieżki ida na przody (orkiestracja)
1 ścieżka idzie z klikiem dla mnie czyli perkusisty..
Ja na razie gram z laptopa z podłączonym SB Audigy na PCMCIA lecz to sprzęt dość mocno awaryjny dlatego chciałbym zmienić na coś mniej awaryjnego i niestety taniego (mały brak kasy)
Korg d888 jest fajnym sprzętem spełniającym w 100% moje zapotrzebowanie lecz niestety jest też dość drogi, dlatego proszę was o poradę w wyborze czegoś tańszego.
serdecznie was pozdrawiam
Korg D888 lub coś tańszego
Re: Korg D888 lub coś tańszego
Cóż nie poradzę ci co kupić zamiast tego Korga, ale mogę cię zapewnić że solidności na scenie nigdy za mało. A owy Korg to urządzenie absolutnie doskonałe do tego rodzaju zadań. Wiele lat uzytkowania to potwierdza. To zakup na lata. Dobre jest również to że podlaczony do komputera przez USB pozwala na dowolną organizacje plików i wgrywanie ich do folderów prosto z DAW. Bez koniecznosci rejestracji w czasie rzeczywistym. Sprawdza sie to doskonale w przypadku potrzeby podmiany jednego sladu lub calej grupy. Ma doskonałą jakość dźwięku i wiele wyjść słuchawkowych. Naprawdę zastanowiłabym się nad jego zakupem, lub czymś podobnym. Jak znajdę jakieś info odnośnie czegoś innego z chęcią cie poinformuję.
-
Re: Korg D888 lub coś tańszego
Dzięki serdeczne za odpowiedź.
Wiem jak doskonały jest to sprzęt choćby dlatego , że graja na nim najlepsi :)
Ma on jednak jedną małą wadę - cenę. Na dzień dzisiejszy nie stać mnie aby wydać 1500 zł, więc jestem zmuszony szukać innego/tańszego rozwiązania...
Wiem jak doskonały jest to sprzęt choćby dlatego , że graja na nim najlepsi :)
Ma on jednak jedną małą wadę - cenę. Na dzień dzisiejszy nie stać mnie aby wydać 1500 zł, więc jestem zmuszony szukać innego/tańszego rozwiązania...