2Box DrumIt 5 MkII - problem z padem

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
ŁR

2Box DrumIt 5 MkII - problem z padem

Post autor: ŁR » poniedziałek 11 mar 2013, 11:41

Witam,

jeśli są na forum użytkownicy perkusji elektronicznej 2Box DrumIt 5 MkII - mam prośbę o pomoc. Niestety, moje dotychczasowe doświadczenia z dystrybutorem sprzętu nie były szczególnie owocne w rezultaty, dlatego próbuję odwołać się do doświadczeń muzyków mających styczność z 2Box. Do rzeczy - od jakiegoś czasu jeden z "talerzy" przestał funkcjonować (nie jest to wina kabla ani widocznych uszkodzeń mechanicznych). Co gorsza, moduł zawiesza się po kilku minutach grania - ale co jest dziwne - nie na wszystkich presetach. Od dawna zawieszał np. na pierwszym fabrycznym presecie, teraz robi to w przypadku większości wirtualnych "zestawów", jednak jest wciąż kilka, które działają bez zarzutu. Z czego może to wynikać? Gdzie szukać specjalisty, który umiałby to naprawić?

Awatar użytkownika
mytnik

Re: 2Box DrumIt 5 MkII - problem z padem

Post autor: mytnik » poniedziałek 11 mar 2013, 11:56

...
Witam,

jeśli są na forum użytkownicy perkusji elektronicznej 2Box DrumIt 5 MkII - mam prośbę o pomoc. Niestety, moje dotychczasowe doświadczenia z dystrybutorem sprzętu nie były szczególnie owocne w rezultaty, dlatego próbuję odwołać się do doświadczeń muzyków mających styczność z 2Box. Do rzeczy - od jakiegoś czasu jeden z "talerzy" przestał funkcjonować (nie jest to wina kabla ani widocznych uszkodzeń mechanicznych). Co gorsza, moduł zawiesza się po kilku minutach grania - ale co jest dziwne - nie na wszystkich presetach. Od dawna zawieszał np. na pierwszym fabrycznym presecie, teraz robi to w przypadku większości wirtualnych "zestawów", jednak jest wciąż kilka, które działają bez zarzutu. Z czego może to wynikać? Gdzie szukać specjalisty, który umiałby to naprawić?...

Moduł jest już po gwarancji?

drummer

Awatar użytkownika
ŁR

Post autor: ŁR » poniedziałek 11 mar 2013, 12:18

Niestety, już po.

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » poniedziałek 11 mar 2013, 17:13

...
Niestety, już po....

Sprawdź jaki masz numer seryjny, jedna seria była wadliwa a naprawa polegała na wymianie karty SD. Wadliwe nr były na stronie producenta wraz z instrukcją naprawy, która jest banalna. Wystarczy rozkręcić i wymienić po prstu kartę. Podobno nie wszystkie łyka, na pewno działają sandiski class 10 ponoć bez hd ale ja mam właśnie po wymianie wejsę HD Video i drugą 16 z serii ultra. Jak już rozkręcisz to warto zastosować przedłużacz sd http://image.made-in-china.com/2f0j00cjVaKkhnAQqi/Patented-SD-Card-Extension-Cable.jpg w polsce raczej go nie dostaniesz ale na ebay bywa.

Objawy jakie opisałeś są typowe dla tej usterki, miałem takie same. Moduł jest też bardzo wrażliwy na spadki napięć.

drummer

Awatar użytkownika
ŁR

Post autor: ŁR » poniedziałek 11 mar 2013, 21:37

Dziękuję!

ODPOWIEDZ