Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
-
ŁR
autor: ŁR » poniedziałek 11 mar 2013, 11:41
Witam,
jeśli są na forum użytkownicy perkusji elektronicznej 2Box DrumIt 5 MkII - mam prośbę o pomoc. Niestety, moje dotychczasowe doświadczenia z dystrybutorem sprzętu nie były szczególnie owocne w rezultaty, dlatego próbuję odwołać się do doświadczeń muzyków mających styczność z 2Box. Do rzeczy - od jakiegoś czasu jeden z "talerzy" przestał funkcjonować (nie jest to wina kabla ani widocznych uszkodzeń mechanicznych). Co gorsza, moduł zawiesza się po kilku minutach grania - ale co jest dziwne - nie na wszystkich presetach. Od dawna zawieszał np. na pierwszym fabrycznym presecie, teraz robi to w przypadku większości wirtualnych "zestawów", jednak jest wciąż kilka, które działają bez zarzutu. Z czego może to wynikać? Gdzie szukać specjalisty, który umiałby to naprawić?
-
mytnik
autor: mytnik » poniedziałek 11 mar 2013, 11:56
...
Witam,
jeśli są na forum użytkownicy perkusji elektronicznej 2Box DrumIt 5 MkII - mam prośbę o pomoc. Niestety, moje dotychczasowe doświadczenia z dystrybutorem sprzętu nie były szczególnie owocne w rezultaty, dlatego próbuję odwołać się do doświadczeń muzyków mających styczność z 2Box. Do rzeczy - od jakiegoś czasu jeden z "talerzy" przestał funkcjonować (nie jest to wina kabla ani widocznych uszkodzeń mechanicznych). Co gorsza, moduł zawiesza się po kilku minutach grania - ale co jest dziwne - nie na wszystkich presetach. Od dawna zawieszał np. na pierwszym fabrycznym presecie, teraz robi to w przypadku większości wirtualnych "zestawów", jednak jest wciąż kilka, które działają bez zarzutu. Z czego może to wynikać? Gdzie szukać specjalisty, który umiałby to naprawić?...
Moduł jest już po gwarancji?
drummer
-
ŁR
autor: ŁR » poniedziałek 11 mar 2013, 12:18
-
mytnik
autor: mytnik » poniedziałek 11 mar 2013, 17:13
...
Niestety, już po....
Sprawdź jaki masz numer seryjny, jedna seria była wadliwa a naprawa polegała na wymianie karty SD. Wadliwe nr były na stronie producenta wraz z instrukcją naprawy, która jest banalna. Wystarczy rozkręcić i wymienić po prstu kartę. Podobno nie wszystkie łyka, na pewno działają sandiski class 10 ponoć bez hd ale ja mam właśnie po wymianie wejsę HD Video i drugą 16 z serii ultra. Jak już rozkręcisz to warto zastosować przedłużacz sd http://image.made-in-china.com/2f0j00cjVaKkhnAQqi/Patented-SD-Card-Extension-Cable.jpg w polsce raczej go nie dostaniesz ale na ebay bywa.
Objawy jakie opisałeś są typowe dla tej usterki, miałem takie same. Moduł jest też bardzo wrażliwy na spadki napięć.
drummer
-
ŁR
autor: ŁR » poniedziałek 11 mar 2013, 21:37