Dzień dobry jestem zainteresowany kupnem miksera Presonus StudioLive 16.0.2 USB
Czytając opisy produktu nie mogę doczytać się pewnych informacji, które mnie nurtują, może ktoś z forumowiczów posiada taki mikser i będzie mógł odpowiedzieć mi na pytania
Czy na odsłuchach (monitarach) scenicznych jest możliwość ustawiania różnych poziomów głośności dla jednego kanału ? w sensie np girarzysta w swoim odsłuchu miał więcej gitary a wokalista w swoim odsłuchu miał więcej wokalu
Obecnie posiadam mikser gdzie na odsłuchach wszyscy mają taką samą głośność poszczególnych kanałów.
Czy jest możliwość sparowania kanałów mono w stereofoniczny kanał ? w sytuacji gdyby mi zabrakło wejść stereofonicznych
Czy efekty typu reverb i dealey można ustawiać indywidualnie dla każdego kanału ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Możliwości miksera Presonus studiolive 16.0.2
Re: Możliwości miksera Presonus studiolive 16.0.2
Tak. Masz 4 wyjścia AUX, do których podłączasz monitory. Na każde wyjście AUX możesz ustawić osobny mix. Szczegóły, jak to zrobić, znajdziesz w dokumentacji miksera.kapiszon pisze: ↑sobota 17 cze 2023, 16:15Czy na odsłuchach (monitarach) scenicznych jest możliwość ustawiania różnych poziomów głośności dla jednego kanału ? w sensie np girarzysta w swoim odsłuchu miał więcej gitary a wokalista w swoim odsłuchu miał więcej wokalu
Obecnie posiadam mikser gdzie na odsłuchach wszyscy mają taką samą głośność poszczególnych kanałów.
Przypuszczam, że wątpię
Tak, ale pamiętaj, że jednocześnie możesz wykorzystać 2 typy efektów, ponieważ mikser ma 2 szyny efektowe.
O super, dziękuję za odpowiedź
Odnośnie wejść mono, wyczytałem gdzieś, że można skopiować ustawienia kanału na drugi i ustawiając skrajnie panoramy dają pełny obraz stereofoniczny
Tak, jest to workaround, który sam stosuję, natomiast nie ma tam mechanizmu linkowania wejść mono i tworzenia z nich wejść stereo podobnie, jak to ma miejsce w trochę bardziej złożonych interfejsach audio.