Peavey Studio Pro112
Peavey Studio Pro112
Mam pytanie. Zainteresował mnie ten wzmacniacz ze względu na cenę i akuratną moc (65 W chyba na próby z głośnym pałkerem i na małe koncerciki np. na sali gimnastycznej starczy (?)) Czy dam radę wyciągnąć z tego typowe bluesrockowe i rockowe brzmienia?? Bo słyszałem, że przede wszystkim wzmacniacz ten nadaje się do ostrych brzmień (nie napiszę "ciężkich", gdyż np. Led Zeppelin został uznany za jeden z najcięższych zespołów w historii, a ja te brzmienia uwielbiam i zaliczam raczej do bluesrockowych). Proszę o porady i opinie.
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów
Re: Peavey Studio Pro112
...Mam pytanie. Zainteresował mnie ten wzmacniacz ze względu na cenę i akuratną moc (65 W chyba na próby z głośnym pałkerem i na małe koncerciki np. na sali gimnastycznej starczy (?)) Czy dam radę wyciągnąć z tego typowe bluesrockowe i rockowe brzmienia?? Bo słyszałem, że przede wszystkim wzmacniacz ten nadaje się do ostrych brzmień (nie napiszę "ciężkich", gdyż np. Led Zeppelin został uznany za jeden z najcięższych zespołów w historii, a ja te brzmienia uwielbiam i zaliczam raczej do bluesrockowych). Proszę o porady i opinie....
Zdecydowanie dźwięk w amerykańskim stylu, szybki i twardy, bardzo dobry czysty sound. Przester zwarty i ciężki, generalnie dobry piec do metalu i ciężkiego rocka. Czy bluesrock? No, nie wiem, raczej sugerowałbym Marshall'a. Ostatnia porada: wiosło pod pachę i do sklepu przetestować.
Pozdrawiam
H
Zdecydowanie dźwięk w amerykańskim stylu, szybki i twardy, bardzo dobry czysty sound. Przester zwarty i ciężki, generalnie dobry piec do metalu i ciężkiego rocka. Czy bluesrock? No, nie wiem, raczej sugerowałbym Marshall'a. Ostatnia porada: wiosło pod pachę i do sklepu przetestować.
Pozdrawiam
H
Właściwie to chyba nie jest tak duży problem, zamierzam kożystać również z kostek typu boss bd-2, więc ten "metalowy" przester nie przeszkadzałby mi aż tak bardzo. Bardziej chodzi mi o jakieś konkretne wady tego sprzętu, bo pewnie je ma.
...Właściwie to chyba nie jest tak duży problem, zamierzam kożystać również z kostek typu boss bd-2, więc ten "metalowy" przester nie przeszkadzałby mi aż tak bardzo. Bardziej chodzi mi o jakieś konkretne wady tego sprzętu, bo pewnie je ma....
A jakich wad nie zaakceptujesz?
H
A jakich wad nie zaakceptujesz?
H
pogorszania się jakości wzmacniacza z czasem, słabej i niesolidnej konstrukcji.
Tutaj piszą, że bluesa nawet fajnie się na tym gra. I to pisze kilkadziesiąt osób. Coś w tym musi być.
...Mam pytanie. Zainteresował mnie ten wzmacniacz ze względu na cenę i akuratną moc (65 W chyba na próby z głośnym pałkerem i na małe koncerciki np. na sali gimnastycznej starczy (?)) Czy dam radę wyciągnąć z tego typowe bluesrockowe i rockowe brzmienia?? Bo słyszałem, że przede wszystkim wzmacniacz ten nadaje się do ostrych brzmień (nie napiszę "ciężkich", gdyż np. Led Zeppelin został uznany za jeden z najcięższych zespołów w historii, a ja te brzmienia uwielbiam i zaliczam raczej do bluesrockowych). Proszę o porady i opinie....
NAdaje sie jesli taz mu solidnego i soczystego kopa:) A że pałker jest głośny ( to tylko plus) im żywiej sie gra tym lepiej:0 Szczególnie blues rocka, świetnie sie gra kawałki skynyrdów, ABB , I govt Mule, mysle Ze nie pozałujesz zakupu:) A jako kostke polecam TubeScreamera (Świetny efekt, gra na nim min. Dżem) POZDROWIENIA.
Blues Rock 4Ever:)
NAdaje sie jesli taz mu solidnego i soczystego kopa:) A że pałker jest głośny ( to tylko plus) im żywiej sie gra tym lepiej:0 Szczególnie blues rocka, świetnie sie gra kawałki skynyrdów, ABB , I govt Mule, mysle Ze nie pozałujesz zakupu:) A jako kostke polecam TubeScreamera (Świetny efekt, gra na nim min. Dżem) POZDROWIENIA.
Blues Rock 4Ever:)
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
...pogorszania się jakości wzmacniacza z czasem, słabej i niesolidnej konstrukcji....
To Ci nie grozi.
H
To Ci nie grozi.
H
......pogorszania się jakości wzmacniacza z czasem, słabej i niesolidnej konstrukcji....
To Ci nie grozi.
H...
Każdy piec nie jest wieczny, wiele zalezy od jego uzytkowania, ale pograsz na nim bardzo długo, a co do konstrukcji jest dośc stabilna i trwała, Piec sie nie sypie, wiec cały czas podtrzymuje POlecam ZAKUP!!
To Ci nie grozi.
H...
Każdy piec nie jest wieczny, wiele zalezy od jego uzytkowania, ale pograsz na nim bardzo długo, a co do konstrukcji jest dośc stabilna i trwała, Piec sie nie sypie, wiec cały czas podtrzymuje POlecam ZAKUP!!
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
No właśnie o to mi chodziło! Już jestem na 95% przekonany, tylko muszę jeszcze dokładnie w sklepie przetestować.