Edirol PCR50 bez PC - zagra?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
RadziU

Edirol PCR50 bez PC - zagra?

Post autor: RadziU » piątek 28 lip 2006, 16:19

Witam!

Mam klawiature sterującą EDIROL PCR-50. Wiadomo ze klawiatura ster. jest niema, ale czy jest mozliwosc w jakis sposob wyposazenia jej w jakies brzmienie? tam by mozna bylo na niej grac bez podłączenia do PC-ta...

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Re: Edirol PCR50 bez PC - zagra?

Post autor: Tb_Studio » piątek 28 lip 2006, 16:33

...Witam!

Mam klawiature sterującą EDIROL PCR-50. Wiadomo ze klawiatura ster. jest niema, ale czy jest mozliwosc w jakis sposob wyposazenia jej w jakies brzmienie? tam by mozna bylo na niej grac bez podłączenia do PC-ta...

Pozdrawiam!...
Kupic sampler i zestawy brzmien?
Pozdrawiam
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » piątek 28 lip 2006, 18:20

Niekoniecznie sampler. Jakikolwiek moduł brzmieniowy, który należy podłączyć przez MIDI. Najtańsze chodzą na Allegro po 200-300zł

Awatar użytkownika
RadziU

Post autor: RadziU » piątek 28 lip 2006, 22:02

tak wogole to pytam dlatego ze czesto mam tak, ze natchnienie przychodzi późno w nocy gdy komputer mam juz wylączony a domownicy juz śpią...

A czy bez użycia komputera, grajac na klawiaturze ster.+moduł, da sie jakos zapisywac melodie w MIDI tak jak sie zapisuje podczas wgrywania melodii do sekwensera?

pozdr!!

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » piątek 28 lip 2006, 22:15

...A czy bez użycia komputera, grajac na klawiaturze ster.+moduł, da sie jakos zapisywac melodie w MIDI tak jak sie zapisuje podczas wgrywania melodii do sekwensera? ...

Toż pomyśl choć trochę.
Właśnie ten zewnętrzny moduł musi mieć choć kawałek rekordera lub rzeczonego sekwencera z możliwością zapisu. Są takie, a nawet ich sporo.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
ast

Post autor: ast » piątek 28 lip 2006, 22:44

......A czy bez użycia komputera, grajac na klawiaturze ster.+moduł, da sie jakos zapisywac melodie w MIDI tak jak sie zapisuje podczas wgrywania melodii do sekwensera? ...

Toż pomyśl choć trochę.
Właśnie ten zewnętrzny moduł musi mieć choć kawałek rekordera lub rzeczonego sekwencera z możliwością zapisu. Są takie, a nawet ich sporo.
...
np Yamaha QY-70 - całkiem przyzwoicie brzmiąca, bardzo dobry sekwencer, i do kupienia za śmieszne pieniądze.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

ODPOWIEDZ