Jak nagłośnić piano cyfrowe?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Andy

Jak nagłośnić piano cyfrowe?

Post autor: Andy » środa 29 lis 2006, 10:30

Czesc wszystkim , mam cyfrowe piano i za kazdym razem kiedy na koncertach nagłasniaja moje piano dżwiek jest taki "nienaturalny " tzn. nie miekki tylko taki "ociosany " ))
Probowalem juz z barwa obcinalem srodek ,dalem wiecej sopranu ....marny efekt .Mam piano Yamaha P90 ,gdy podlacze do sprzetu audio ,brzmi znakomicie ! podczas nagrywania tez ,ale live tak strasznie ostro jakby byl za duzy sygnal .Prosze o rade i pozdrawiam
Muzyk - pianista, keyboard, dyrygent, kompozytor - różna muzyka, film.

Awatar użytkownika
szkudlik

Re: Jak nagłośnić piano cyfrowe?

Post autor: szkudlik » środa 29 lis 2006, 10:36

...Czesc wszystkim , mam cyfrowe piano i za kazdym razem kiedy na koncertach nagłasniaja moje piano dżwiek jest taki "nienaturalny " tzn. nie miekki tylko taki "ociosany " ))
Probowalem juz z barwa obcinalem srodek ,dalem wiecej sopranu ....marny efekt .Mam piano Yamaha P90 ,gdy podlacze do sprzetu audio ,brzmi znakomicie ! podczas nagrywania tez ,ale live tak strasznie ostro jakby byl za duzy sygnal .Prosze o rade i pozdrawiam ...

1) lepsze paczki koncertowe bo to jest tutaj problemem
2) zastosuj numer z gitar - naglasniaj z mikrofonu przystawionego do glosnika ElPiana (bardzo pomaga)

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
Andy

Re: Jak nagłośnić piano cyfrowe?

Post autor: Andy » środa 29 lis 2006, 22:29

Mam bardzo dobre paczki mackie SRM 450 .......... sam wiesz ,ze to Ok ,
Muzyk - pianista, keyboard, dyrygent, kompozytor - różna muzyka, film.

ODPOWIEDZ