Prosty sekwencer

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
karlayn

Prosty sekwencer

Post autor: karlayn » sobota 03 lut 2007, 14:20

Witam, mam rolanda rd 300sx, chcę nim nagrywać na kompie. Niestety nie znam się na tym wcale. Potrzebuję prostego programu( nie potrzbuję na razie skomplikowanych możliwości .Wiem, że ktoś polecał na początek cubase chyba vts32?. Może ktoś zna naprawdę elementarny program, potrzebuję tylko możliwośći nałożenia kilku głosów( fachoweg języka też mi brakuje

Dziękuje za odp.

Awatar użytkownika
MX

Re: Prosty sekwencer

Post autor: MX » sobota 03 lut 2007, 14:37

...Witam, mam rolanda rd 300sx, chcę nim nagrywać na kompie. Niestety nie znam się na tym wcale. Potrzebuję prostego programu( nie potrzbuję na razie skomplikowanych możliwości .Wiem, że ktoś polecał na początek cubase chyba vts32?. Może ktoś zna naprawdę elementarny program, potrzebuję tylko możliwośći nałożenia kilku głosów( fachoweg języka też mi brakuje

Dziękuje za odp....
Jeżeli chcesz nagrywać tylko piano (w midi) to "midi studio", albo "digital orchestrator pro" to starsze sekwencery midi. Jeśli zaś chodzi o audio (piano tak jak w głośniku + ew. wokale) to "samplitude", albo "cubase vst 32" też starsze i nie za trudne.
Hammond SK1

Awatar użytkownika
karlayn

Post autor: karlayn » sobota 03 lut 2007, 15:07

......Witam, mam rolanda rd 300sx, chcę nim nagrywać na kompie. Niestety nie znam się na tym wcale. Potrzebuję prostego programu( nie potrzbuję na razie skomplikowanych możliwości .Wiem, że ktoś polecał na początek cubase chyba vts32?. Może ktoś zna naprawdę elementarny program, potrzebuję tylko możliwośći nałożenia kilku głosów( fachoweg języka też mi brakuje

Dziękuje za odp....
Jeżeli chcesz nagrywać tylko piano (w midi) to "midi studio", albo "digital orchestrator pro" to starsze sekwencery midi. Jeśli zaś chodzi o audio (piano tak jak w głośniku + ew. wokale) to "samplitude", albo "cubase vst 32" też starsze i nie za trudne....
ok.poszukam, dzięki

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » sobota 03 lut 2007, 15:21

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:14 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » sobota 03 lut 2007, 21:02

Sprawdź i oceń przydatność dla siebie.
Digital Orchestrator Pro - stary projekt, bardzo wygodny w pracy i edycji midi. Niestety, nie rozwijany. Nowsza jego wersja (nie pamiętam nazwy) sprzed kilku lat ma zmiany tylko kosmetyczne. Brak m.in. obsługi VSTi. Szkoda, w swoim czasie sekwencer ten był moim zdaniem o niebo lepszy i wygodniejszy od Cubase.
Dobre możliwości wszechstronnej edycji midi (w tym sysex) dają sekwencery programowe Yamahy dołączane przy zakupie sprzętu.

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » sobota 03 lut 2007, 21:17

...Nowsza jego wersja (nie pamiętam nazwy)...
Sprawdziłem, to nazywa się
nullVoyetra Record Producer (i jego odmiany).
Kiedyś Voyetry były dodawane do lepszych SoundBlasterów (np. AWE 32 DSP).

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » sobota 10 mar 2007, 12:09

...Darmowy Reaper w wersji 0.999. Wierz mi, na początek jak znalazł, zarówno do audio, jak i MIDI. Nie wyobrażam sobie lepszego startu.

...
Dlaczego ten program nie chce mi wysyłać na midi out,normalnie midy nagrywa ale już nie wysyła do sprzętowego seqwencera ,a mam tak samo ustawione jak w prog.sysez transmiter a tam pięknie wszystko hula w obie strony.

Awatar użytkownika
Owca

Post autor: Owca » sobota 10 mar 2007, 18:23

Ja kiedyś korzystałem z programu Kristal. Stronka z której ściągniesz: http://kreatives.org/kristal/index.php Bardzo przyjazny i prosty programik. No i darmowy.

ODPOWIEDZ