M-Audio Fast Track, Axiom 25 i Reason 3.0 - problem z MIDI

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
wjtz

Re: M-Audio Fast Track, Axiom 25 i Reason 3.0 - problem z MIDI

Post autor: wjtz » piątek 13 kwie 2007, 18:32

A jeżeli chodzi o pady pod reasonem to jezeli wszystko zainstalowales dobrze i wykrywa ci klawiature to moze powinienes ustawic na samej gorze racka reasona czyli midi in device w bus A powinien być: m-audio axiom 25 natomiast w channel 1 ustawiasz to co chesz zeby gralo na klawiaturze a redrum, czyli pady smigaja tylko na channel 10, aczkolwiek u mnie nie za dobrze! moze zadziala
:)

Awatar użytkownika
Secondhand

Re: M-Audio Fast Track, Axiom 25 i Reason 3.0 - problem z MIDI

Post autor: Secondhand » piątek 13 kwie 2007, 18:40

...Haha Rozkminiłem sprawe! Tak jak myslalem mialem cos pochrzanione ze sterownikami usb w windowsie! Przeinstalowalem system i wszystko smiga elegancko... no moze prawie eleganco bo nie wszystkie pady dzialaja w redrumie ale reszta miodzio.
...
Jak się czyta instrukcję to się wie co i jak trzeba robić.
Ogólnie sprawa wyglada tak, że Axiom'y smigają pod xp sp2 bez problemów. Ja mam xp bez sp2 ale i tak działa, z tym, że przy włączaniu, przy wykrywaniu jest napisane, że nie rozpoznaje urządzenia, co nie zmienia faktu ze pod każdym programem którego używam działa bez zarzutu. Problemy czasem pojawiaja w momencie niewłaściwej instalacji tzn. włączenie klawiatury przed zainstalowaniem sterowników.

ODPOWIEDZ