Przegląd mikrofonów USB

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Bubbel

Przegląd mikrofonów USB

Post autor: Bubbel » niedziela 24 cze 2007, 23:49

Temat mikrofonów podłączanych pod usb jest tu przewałkowany. Opinia na ich temat jest raczej taka że są nieprofesjonalne. Czego innego mozna się spodziewać na forum profesjonalistów.

Jak na razie znalazłem w sieci 11 mikrofonów usb, ale nie wszystkie znalazłem na tym forum.

MXL USB.006
MXL USB.007
MXL USB.008
RØDE Podcaster
sE Electronics USB2200a
sE Electronics USB1000a
SAMSON CO1U
SAMSON CO3U
Samson GM1U G-Track
SAMSON Q1U
T.Bone SC450 USB

Jeśli znacie jeszcze inne mikrofony na usb to wrzućcie do tego tematu.
Nie rozglądałem się po wszystkich sklepach za ich cenami, także nie powiem żebym miał rzetelne informacje, ale wydaje mi się że z wymienionych tylko 2200a przekracza próg 1000zl.
Jakie są różnice między nimi, na co warto zwrócić uwagę, jakie przydatne/zbędne bajery można dostać kupując je?
Mikrofon jest mi potrzebny żeby dogrywać postsynchrony do filmów i ew. proste sample. Nie zalezy mi na niesamowitej jakości, więc myślę, że jeden z nich będzie w porządku.
Nie ukrywam, że poszedłem na najprostsze rozwiązanie. Jesli macie ciekawsze propozycje mieszczące się w 700-800zl to rad jestem poczytać.

wilek

Re: Przegląd mikrofonów USB

Post autor: wilek » środa 04 lip 2007, 17:26

MXL USB.006
MXL USB.007
MXL USB.008
RØDE Podcaster
sE Electronics USB2200a
sE Electronics USB1000a
SAMSON CO1U
SAMSON CO3U
Samson GM1U G-Track
SAMSON Q1U
T.Bone SC450 USB

Jeśli znacie jeszcze inne mikrofony na usb to wrzućcie do tego tematu.

Nady USB-24M

dorzucam, bo tez na USB, ale raczej malo interesuący...

ODPOWIEDZ