CUBASE SX3

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
woo-cash

Re: CUBASE SX3

Post autor: woo-cash » piątek 25 sty 2008, 02:21

...
rozjerzyj sie w tym co masz dokladnie i zapoznaj sie ze sprzetem - byle problem wale na forum - a myslisz po co ludzie siedza godzinami robiac instrukcje?....po to bys nie mial takich problemow.......

Amen ! :)

...
a myślisz, że wszyscy mają te instrukcje lub, że wszystkie problemy można rozwiązać za pomocą instrukcji??? I tu właśnie po to są fora a nie tylko po to aby powiedzieć komuś ażeby se zajżał do książki lub poszukał na googlach. pomyśl
ps. na forum jestem poraz 1 w życiu wiec chyba muśi być ku temu jakiś powód

woo-cash

Post autor: woo-cash » piątek 25 sty 2008, 02:26

a więc wracając do tematu to jednak miałbym prośbe o jakąś sugestie apropo mojego problemu gdyż to nie jest kwestia ustawienia czy też wyboru odpowiedniego tracka a ponieważ nie jestem profesionalistą to właśnie na profesjonalistow chciałbym się zdać. Dzieki

kami

Post autor: kami » piątek 25 sty 2008, 08:03

...a więc wracając do tematu to jednak miałbym prośbe o jakąś sugestie apropo mojego problemu gdyż to nie jest kwestia ustawienia czy też wyboru odpowiedniego tracka a ponieważ nie jestem profesionalistą to właśnie na profesjonalistow chciałbym się zdać. Dzieki ...
nie znam tego urządzenie , ale miałem do czynienia z innym podobnym
byc może ma on wyjścia liniowe mono i jeżeli nagrywasz jednym kablem
to nagrasz strikte mono , ale jak koledzy wcześniej żekli, to nie ma znaczenia ponieważ, w cubase możesz robić mono-stereo jak chcesz.
ma to znaczenie , jeżeli interfejs który masz bierze udział w nagraniu
i jest pośrednikiem między komp...a mikserem na który nagrywasz
jeżeli zmiksowałes na mikserze stereo to musisz wypuścic dwa kable mono do kompa a w cubase właczyc na audio-stereo
jestem entuzjastą realizacji komputerowej

woo-cash

Post autor: woo-cash » sobota 26 sty 2008, 00:47

Szczerze dziekuje i zabierm sie do roboty. pozdrawiam

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 26 sty 2008, 02:40

......
rozjerzyj sie w tym co masz dokladnie i zapoznaj sie ze sprzetem - byle problem wale na forum - a myslisz po co ludzie siedza godzinami robiac instrukcje?....po to bys nie mial takich problemow.......

Amen ! :)

...
a myślisz, że wszyscy mają te instrukcje lub, że wszystkie problemy można rozwiązać za pomocą instrukcji??? I tu właśnie po to są fora a nie tylko po to aby powiedzieć komuś ażeby se zajżał do książki lub poszukał na googlach. pomyśl
ps. na forum jestem poraz 1 w życiu wiec chyba muśi być ku temu jakiś powód ...
ps.na przyszlosc

F1 - help - w kazdym programie
cd z programem - instrukcja w pdf
strona firmowa dzial support/download - instrukcja w pdf oraz forum

tak wszystkie te problemy rozwiazuje instrukcja
forum rozwiazuje problemy sprzetowe i konfiguracyjne przedewszystkim

sprawa jest banalna wystarczy ruszyc w glowa

w interfejsie ustawiasz kanaly i wysylki do programu(nie w kazdym)
w programie ustawiasz zrodlo nagrywanego kanalu i ile chcesz nagrac kanalow wciskajac rec na kazdym z nich

TO SA PODSTAWY

na rzadko ktorym forum dostaniesz odpowiedz na podstawowe pytania szczegolnie te ktore sa blache

ps.nawet pirackie oprogramowanie ma instrukcje wiec na przyszlosc lenistwa nie probuj tlumaczyc brakiem instrukcji

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 26 sty 2008, 02:42

aha nie zapomnij wybrac odpowiedniego sterownika w cubase i ustawic wykorzystywanych kanalow w vst connection

ODPOWIEDZ