Emu 0404 - problem z nagrywaniem

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Zbynia

Re: Emu 0404 - problem z nagrywaniem

Post autor: Zbynia » wtorek 22 sty 2008, 00:19

na stronie emu masz instrukcje - bardzo jasna i wygodna
na pudelku karty masz podstawy z instrukcji
w pudelku masz instrukcje i na plycie ze sterownikami masz instrukcje
masz tez wyszukiwarke na forum gdzie na temat kart emu napisano od cholery i jeszcze troszke

mam nadzieje ze rozum tez masz i wykorzystasz jak nalezy (bez obrazy ale bylo to samo miliony razy tutaj - marsz do wyszukiwarki)

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 22 sty 2008, 00:21

ps.nie dziw sie ze setki takich pytan nie wisza na forum nawet 10 minut bo nic innego bys nie czytal jak tylko problem z cubase ,problem z emu i tym podobne bzdury

Awatar użytkownika
Blisner

Post autor: Blisner » piątek 25 sty 2008, 16:55

...na stronie emu masz instrukcje - bardzo jasna i wygodna
masz tez wyszukiwarke na forum gdzie na temat kart emu napisano od cholery i jeszcze troszke

mam nadzieje ze rozum tez masz i wykorzystasz jak nalezy (bez obrazy ale bylo to samo miliony razy tutaj - marsz do wyszukiwarki)...
Ale nie znam angielskiego na tyle aby to ogarnąć. Zresztą wszystko opisane ogólnikowo a jak tak robiłem to cubase niby nagrywa, jest wykres graficzny dzwięku ale podczas nagrywania jak i odtwarzania jest cisza i nic z tym nie mozna zrobić. Jest dużo więcej opcji niż podajecie a ich konfiguracja doświadczalnie zajmie mi 1654 lata jeśli robił bym jedną konfigurację co minutę. Muszę mieć instrukcję krok po kroku bo ta która jest podana oficjalnie mi nie działa, także chyba karta jest uszkodzona albo Cubase . Ale karta działa, daje efekty , gram na niej, jestem zadowolony tylko nie moge nagrać żonie kilka utworów w zamian za synka.
Szkoda, że jesteście tacy uparci i odsyłacie mnie do googli skoro już je dawno przewertowałem i po polsku nic takiego nie ma

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 25 sty 2008, 18:41

to masz powazny problem bo wszystkie instrumenty programy i dodatki sa po angielsku
pozatym mamy 21 wiek i jak sie okazuje angielski jest bardzo wymaganym jezykiem
a wiec do nauki.....

rimax

Post autor: rimax » piątek 25 sty 2008, 20:18

...Czy SZanowny ADMIN mógłby wreszcie przesta kasowa mi ten wątek? Szukam odpowiedzi na to pytanie i mam do tego prawo.

Witam kolegę, niedawno byłem na tym etapie co ty, teraz już troszeczke więcej wiem i chętnie pomogę.
mam instrukcję polską do emu 0404 podaj emaila to jutro Ci ją podeślę.
Jeśli jeszcze nie udało Ci się zarejestować gitarki to napisz w jakim cubasie próbujesz nagrać i czy masz sygnał wchodzący w karcie, krótko mówiąc opisz stan faktyczny to spróbuję Ci krok po kroku wskazać drogę.
Pozdrawiam.
muzykuję amatorsko, pragnę jednakże zgłębić tajniki dokonywania nagrań muzycznych i realizacji dźwięku.

Awatar użytkownika
Blisner

Post autor: Blisner » sobota 26 sty 2008, 02:59

......Czy SZanowny ADMIN mógłby wreszcie przesta kasowa mi ten wątek? Szukam odpowiedzi na to pytanie i mam do tego prawo.

Witam kolegę, niedawno byłem na tym etapie co ty, teraz już troszeczke więcej wiem i chętnie pomogę.
Jeśli jeszcze nie udało Ci się zarejestować gitarki to napisz w jakim cubasie próbujesz nagrać i czy masz sygnał wchodzący w karcie, krótko mówiąc opisz stan faktyczny to spróbuję Ci krok po kroku wskazać drogę.
Pozdrawiam....
dziękuję bardzo , oto mail blisner@o2.pl
używam Cubase SX3. Może w Twojej instrukcji jest to prawidłowo opisane bo w mojej niestety musi być błąd

Awatar użytkownika
Blisner

Post autor: Blisner » sobota 26 sty 2008, 03:04

...na stronie emu masz instrukcje - bardzo jasna i wygodna

mam nadzieje ze rozum tez masz i wykorzystasz jak nalezy (bez obrazy ale bylo to samo miliony razy tutaj - marsz do wyszukiwarki)...
Dziwne, że skoro było to miliony razy tutaj na tym forum, to dlaczego nie widać nawet jednej zmianki na ten temat. Naprawdę dziwne.

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 26 sty 2008, 09:36

bo zle pytanie zadajesz wyszukiwarce.....

bylo bo sam pisalem w kilku takich tematach na temat emu na temat patchmiksa i kilku innych polaczen z kilkoma mikserami......

Awatar użytkownika
Blisner

Post autor: Blisner » sobota 26 sty 2008, 16:23

Pozdrawiam....
Nadal niestety nie moge tego zrobić.Niby banalne ale nie działa.
Używam Cubase SX3, z poprzednią kartą dzwiękową, zwykła integra, nie było problemów, nagrywało się wszystko jak trzeba z tym, że latencja była zbyt duża. Tak jak napisałem wyżej,Emu 0404 PCI działa, ma fajne efekty ale nic mi po tych bajerach skoro nie da sie togo zarejestrować. Może chcociaż w CoolEditPro jest to możliwe? Chociaż to też mi sie nie udało.
I co z tym poradnikiem?

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 26 sty 2008, 21:24

a zrobiles sendy do asio?

ODPOWIEDZ