Sonar 7 - nie gra Voices of Passion VSTi

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
swiezak

Sonar 7 - nie gra Voices of Passion VSTi

Post autor: swiezak » niedziela 07 gru 2008, 23:57

Witam,
Mam Sonara 7. Jest oryginalny, jest do niego instrukcja, ale pytam Was, bo mimo wszystko trudno mi znaleźć odpowiedź na mój problem, zwłaszcza że jestem b. początkujący w obsłudze softu i mam ciągle bardzo mało czasu, żeby się rozwijać:(

Problem polega na tym, że wtyczka Voices of Passion nie chce mi grać (jest oryginalna). Inne wtyczki grają. Uruchamiam VOP tak jak inne wtyczki, czyli przez audio, wybieram wtyczke play, przechodze do MIDI, daje output na wtyczke play. Wtyczke widac, ale nie reaguje na klawisze klawiatury sterujacej ani na wciskanie kursorem klawiszy na klawiaturze na ekranie.

VOP gra jako standalone.

Czy ktos wie jak mi pomoc?

Pozdrawiam.

W świecie MIDI zielony jak szczypiór...

Awatar użytkownika
Masters

Re: Sonar 7 - nie gra Voices of Passion VSTi

Post autor: Masters » poniedziałek 08 gru 2008, 00:41

O ile mowa o oryginalnym sofcie to:
Jeśli INNE instr., vsti działają to oznacza, że VOP ma "własne kanały midi", które musisz przyporządkować do odpowiedniego kanału midi ścieżki w Sonarze. Jeśli jest to np. kanał midi nr 1 w Sonarze to i w VOP'ie musisz takowy ustawić lub też ustawić go jako "omni".
Czasem pomaga restart Sonara ... niestety.

swiezak

Post autor: swiezak » czwartek 11 gru 2008, 14:53

...O ile mowa o oryginalnym sofcie to:
Jeśli INNE instr., vsti działają to oznacza, że VOP ma "własne kanały midi", które musisz przyporządkować do odpowiedniego kanału midi ścieżki w Sonarze. Jeśli jest to np. kanał midi nr 1 w Sonarze to i w VOP'ie musisz takowy ustawić lub też ustawić go jako "omni".
Czasem pomaga restart Sonara ... niestety.
...

Soft jest oryginalny, jeszcze pol roku bede go splacac.

Niestety nie ma kanalow. Support mi odpisal, zebym zainstalowal nowa wersje playera. Zainstaluje i dam znac, to moze sie komu przyda.
W świecie MIDI zielony jak szczypiór...

Pietro

Post autor: Pietro » czwartek 11 gru 2008, 16:15

Soft jest oryginalny, jeszcze pol roku bede go splacac.

Niestety nie ma kanalow. Support mi odpisal, zebym zainstalowal nowa wersje playera. Zainstaluje i dam znac, to moze sie komu przyda....

Jest oryginalny bo nie ma do tego piratów.

Support dobrze Ci poradził, zanim odpalisz jakikolwiek soft, zadbaj o to, żeby zainstalować do niego wszelkie potrzebne uaktualnienia.

- Piotr

Awatar użytkownika
wierza

Post autor: wierza » piątek 12 gru 2008, 08:30

Problem polega na tym, że wtyczka Voices of Passion nie chce mi grać (jest oryginalna).

w pierwszych wersjach PLAY-a był był taki patent na rozwiązanie tego problemu: w ustawieniach regionalnych (ustawienia/panel sterowania) wystarczyło zmienić symbol dziesiętny z "," na "." wówczas PLAY jako vst działał już OK. miało to się jak piernik do wiatraka, ale działało :)

podejrzewam, że aktualizacja do najnowszej wersji również rozwiąże ten problem.

pozdrawiam
www.wierza.com

ODPOWIEDZ