Co to jest saturacja?
Co to jest saturacja?
Na czym to dokladnie polega?
Re: Co to jest saturacja?
O ile sie nie myle jest to nasycenie materiału efektem brzmieniowym taśmy analogowej.pozdr.
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
...Na czym to dokladnie polega?...
Witam.
To wysycenie tlenu we krwi w medycynie .
Ale saturacja w muzyce to zadka terminologia.
Pozdrawiam.
Witam.
To wysycenie tlenu we krwi w medycynie .
Ale saturacja w muzyce to zadka terminologia.
Pozdrawiam.
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady
niekoniecznie w medycynie,w muzyce również (przynajmniej ja spotkałem się dość często z tym terminem).Saturacja to po prostu ogólnie nasycenie (tak jak nasycenie gazem wody w saturatorach heh ;)
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
W saturacji dokładniej chodzi o nasycenie składowymi harmonicznymi... poprzez przesterowanie tasmowe, lampowe, tranzystorowe a i nawet cyfrowe
, efekt saturacji może powstać również na mikrofonach...
Nie nazywa sie tego procesu przesterowaniem gdyz jest on znacznie subtelniejszy w działaniu, mimo podobnej zasady...

Nie nazywa sie tego procesu przesterowaniem gdyz jest on znacznie subtelniejszy w działaniu, mimo podobnej zasady...
W dźwięku to wytworzenie i dodanie częstotliwości harmonicznych, w celu wzbogacenia brzmienia. Przykład łagodny - exciter, ekstremalny - gitarowy przester.
...moje drugie imię - oldschool...
Dziekuje pieknie.