Podział klawiatury MIDI

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
leokos80

Podział klawiatury MIDI

Post autor: leokos80 » środa 29 lip 2009, 23:34

Witam.

Mam pytanie w jaki sposób można podzielić klawiaturę sterującą (podpiętą do interfejssu audio przez midi) aby można przypisywać różne brzmienia (vst w domyśle) na poszczególne oktawy? Np. dwie oktawy  - brzmienie jedno, kolejne inne itd.?

Dziękuję

KYMY

Re: Podział klawiatury MIDI

Post autor: KYMY » czwartek 30 lip 2009, 06:53

Programem MIDI-OX - darmowym dla zastosowań niezarobkowych. O ile oczywiście klawiatura nie ma w sobie możliwości podziału.

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » czwartek 30 lip 2009, 12:09

...
Programem MIDI-OX - darmowym dla zastosowań niezarobkowych. O ile oczywiście klawiatura nie ma w sobie możliwości podziału.
...

co to za klawiaturka,napisz cos wiecej bo zaden z nas nie jest nostradamusem i kazdy musi zgadywac.primo 1 instrukcja obsługi ,primo2 szukaj stref lower and upper.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
leokos80

Post autor: leokos80 » czwartek 30 lip 2009, 16:30

co to za klawiaturka,napisz cos wiecej bo zaden z nas nie jest nostradamusem i kazdy musi zgadywac.primo 1 instrukcja obsługi ,primo2 szukaj stref lower and upper.

klawiatura to yamaha djx, która niby ma podział, ale jak go uaktywniam to odcina mi sygnał midi (brzmienia vst). Przeglądałem manual i z tego co zrozumiałem to podział ten uaktywnia banki podkładów, songów zawartych w tym klawiszu. Całkowicie mnie przerasta ten problem. A potrzeba mi ustawić dwie różne brzmienia vst w Cubusiu na jeden klawisz.

Dziękuję za jakąkolwiek pomoc i wyrozumienie.

Suave

Post autor: Suave » czwartek 30 lip 2009, 19:23

...

...

ja się znów czepiam: wyrozumiałość ;)

Soter Group
Suave Records

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » sobota 01 sie 2009, 02:05

A potrzeba mi ustawić dwie różne brzmienia vst w Cubusiu na jeden klawisz.

Zawsze mnie ciekawi dlaczego ludzie nie mając zielonego pojęcia o pewnych sprawach pracują na (jak mniemam) legalnych, profesjonalnych i drogich programach..

[addsig]
Sprzedam Roland Juno 60 w idealnym stanie!

Zielu

Post autor: Zielu » sobota 01 sie 2009, 03:44

A potrzeba mi ustawić dwie różne brzmienia vst w Cubusiu na jeden klawisz.

Zawsze mnie ciekawi dlaczego ludzie nie mając zielonego pojęcia o pewnych sprawach pracują na (jak mniemam) legalnych, profesjonalnych i drogich programach..

Bo z czasem to pojęcie zdobędą Wyrozumiałości troche... :)

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » niedziela 02 sie 2009, 13:30

...

klawiatura to yamaha djx, która niby ma podział, ale jak go uaktywniam to odcina mi sygnał midi (brzmienia vst). Przeglądałem manual i z tego co zrozumiałem to podział ten uaktywnia banki podkładów, songów zawartych w tym klawiszu. Całkowicie mnie przerasta ten problem. A potrzeba mi ustawić dwie różne brzmienia vst w Cubusiu na jeden klawisz.

...

w takim razie podział kalwiatury w djx odcina tobie midi,zostaje tu tylko opcja podziału programem ,albo kobinacje typu rozbijania brzmien...

zawswze stosowałem ta metode jak mi sciezek brakował w seqwencerze a miałem porobione brzmienia z 2 próbek to dawałem kolejne 2 i rozbijałem po klawiaturze.....

im wieksza bieda tym wieksza kreatywnosc:)

Awatar użytkownika
leokos80

Post autor: leokos80 » niedziela 02 sie 2009, 23:11

(...)zostaje tu tylko opcja podziału programem ,albo kobinacje typu rozbijania brzmien...

Czy mógłbyś polecić mi tego typu programy za pomocą których można ustawić kilka brzmień (vst) na jeden klawisz? Zaciekawiłeś mnie równierz tym "rozbijaniem brzmień. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » poniedziałek 03 sie 2009, 17:52

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 03:37 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

ODPOWIEDZ