Jak pracować z reFX Vanguard?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
u76

Jak pracować z reFX Vanguard?

Post autor: u76 » piątek 14 paź 2005, 23:36

Jestem zupełnum nowicjuszem i zaczynam dopiero zabawę z VSTi i od razu mam problem. Czy ten soft (reFX Vanguard) pracuje w trybie multitimbar, jeśli tak to jak go uruchomić. Pracuje na Cubase VST z zewnętrzną klawiaturą sterującą. Na razie na róznych kanałach midi (każdyz innym bankeim) gra ta sama barwa!
belfer

Awatar użytkownika
wader_28

Re: Jak pracować z reFX Vanguard?

Post autor: wader_28 » sobota 15 paź 2005, 15:14

...Jestem zupełnum nowicjuszem i zaczynam dopiero zabawę z VSTi i od razu mam problem. Czy ten soft (reFX Vanguard) pracuje w trybie multitimbar, jeśli tak to jak go uruchomić. Pracuje na Cubase VST z zewnętrzną klawiaturą sterującą. Na razie na róznych kanałach midi (każdyz innym bankeim) gra ta sama barwa! ...

nie kolego.to nie moduł brzmieniowy.ze znanych mi tylko -tylko heper canvas vsti -odpalony w postaci pojedynczej wtyczki odtwarza jednoczesnie więcej niz jedna barwę, po przyporzadkowaniu go pod "out" kilku ścieżek midi.Jesli chcesz usłyszec vanguarda w trybie "multimbral"-musisz ich pracowac pod hostem wiecej i na kazdym z nich wybrać inny preset.A tak w ogóle obszerne informacje znajdziesz na forum kompendium wiedzy www.ftb.pl.ewentualnie zgadaj pod gg8483160.Tu Cie zaraz zlinczują za takie posty.Pozdrawiam.
muzyka z pogranicza trance progresiv, soft audio, instrumenty klawiszowe, vsti, midi

Darkthrone

Post autor: Darkthrone » sobota 15 paź 2005, 16:44

nie kolego.to nie moduł brzmieniowy.ze znanych mi tylko -tylko heper canvas vsti -odpalony w postaci pojedynczej wtyczki odtwarza jednoczesnie więcej niz jedna barwę, po przyporzadkowaniu go pod "out" kilku ścieżek midi.Jesli chcesz usłyszec vanguarda w trybie "multimbral"-musisz ich pracowac pod hostem wiecej i na kazdym z nich wybrać inny preset.A tak w ogóle obszerne informacje znajdziesz na forum kompendium wiedzy http://www.ftb.pl.ewentualnie zgadaj pod gg8483160.Tu Cie zaraz zlinczują za takie posty.Pozdrawiam....

No może nie zlinczują Ale poprawnie jest: Poprawny adres Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » niedziela 16 paź 2005, 15:23

...nie kolego.to nie moduł brzmieniowy.ze znanych mi tylko -tylko heper canvas vsti -odpalony w postaci pojedynczej wtyczki odtwarza jednoczesnie więcej niz jedna barwę, po przyporzadkowaniu go pod "out" kilku ścieżek midi.Jesli chcesz usłyszec vanguarda w trybie "multimbral"-musisz ich pracowac pod hostem wiecej i na kazdym z nich wybrać inny preset.A tak w ogóle obszerne informacje znajdziesz na forum kompendium wiedzy http://www.ftb.pl.ewentualnie zgadaj pod gg8483160.Tu Cie zaraz zlinczują za takie posty.Pozdrawiam....

Jedyną alternatywą w tym wypadku jest Program Change, ale jak wiadomo barwy muszą grać po sobie a nie jednocześnie.

ODPOWIEDZ