Mam takie pytanie, jeśli preamp mikrofonowy posiada również wejście liniowe i instrumentalne to czy to oznacza, że może pracować jako DI-Box? Chodzi mi o to czy nagrywając liniowo np. bas, muszę mieć jeszcze jakiś DI-Box czy wystarczy, że wepnę go linowo w wejście instrumentalne preampa?
[addsig]
DI-Box a preamp mikrofonowy
DI-Box a preamp mikrofonowy
gadu-gadu 4021735
Re: DI-Box a preamp mikrofonowy
Witam,
mamy widzę ten sam dylemat, muszę wkrótce nagrywać bas, a niestety nie mam w mikserze wejścia hi-z, planuję więc zakup di-boxa ULTRA-G GI100 od behringera, podłączę go pod wejście mikrofonowe i myślę że temat zostanie załatwiony.
JoU
mamy widzę ten sam dylemat, muszę wkrótce nagrywać bas, a niestety nie mam w mikserze wejścia hi-z, planuję więc zakup di-boxa ULTRA-G GI100 od behringera, podłączę go pod wejście mikrofonowe i myślę że temat zostanie załatwiony.
JoU
di box to urzadzenie sluzace do przesylania sygnalow na wieksze odleglosci - stosowane glownie do podlaczenia urzadzen niesymetrycznych
jesli preamp posiada wejscie instrumentalne to jest ono wlasnie po to by podlaczac pod nie instrumenty typu gitara bas czy inne
jesli preamp posiada wejscie instrumentalne to jest ono wlasnie po to by podlaczac pod nie instrumenty typu gitara bas czy inne
jesli preamp posiada wejscie instrumentalne to jest ono wlasnie po to by podlaczac pod nie instrumenty typu gitara bas czy inne...
dzięki

pozdro
Przemek
[addsig]
gadu-gadu 4021735