Homerecording - monitory bliskiego pola
Re: Homerecording - monitory bliskiego pola
Wiem że wprowadze jeszcze większe zamieszanie, ale dla mnie w tej cenie faworytem są ESI nEar 6. Oczywiście nie są to również monitorki pozbawione pewnych wad, ale w tym przedziale cenowym każdy zestaw będzie kompromisem. Na kożyść ESI przemawia szerokie pasmo z bardzo przyzwoitym basem, dynamika i mimo wszystko spora muzykalność jak na tej klasy sprzęt. W twoich zastosowaniach powinny się doskonale sprawdzić.
dzięki bardzo tb_studio ale czy głosnik basowy ma membrane z poliwęglanu czy z polipropylenu
jedno co mi się w nich podoba to 8calowe spikerki (cena 1516zł)
kolego tworzysz na nich czy słuą ci do zabawy?...
"Poliweglanowy glośnik basowy o średnicy 8 1/4"" cytat z linku który podałem post wcześniej.
A co do głośników grają bardzo przyzwoicie, do 1500 to mój typ.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
...Wiem że wprowadze jeszcze większe zamieszanie, ale dla mnie w tej cenie faworytem są ESI nEar 6. Oczywiście nie są to również monitorki pozbawione pewnych wad, ale w tym przedziale cenowym każdy zestaw będzie kompromisem. Na kożyść ESI przemawia szerokie pasmo z bardzo przyzwoitym basem, dynamika i mimo wszystko spora muzykalność jak na tej klasy sprzęt. W twoich zastosowaniach powinny się doskonale sprawdzić....
Jakie one mają pasmo przenoszenia przy - 3 ( lub 2)db? - na stronie producenta pisze tylko 55Hz - 20 kHz, jednak przy jakim spadku to już nie napisali.
Jakie one mają pasmo przenoszenia przy - 3 ( lub 2)db? - na stronie producenta pisze tylko 55Hz - 20 kHz, jednak przy jakim spadku to już nie napisali.
Ciekawią mnie monitory odsłuchowe IPEmusic Pro5 ...
Zakres częstotliwości: 53Hz-20kHz +/- 2.0 dB !!! - ale nie mogę znaleźć charakterystyki
Zakres częstotliwości: 53Hz-20kHz +/- 2.0 dB !!! - ale nie mogę znaleźć charakterystyki
nie nie kupie chyba yamaszki te białe membranki
...nie nie kupie chyba yamaszki te białe membranki...
ale ja jestem słaby samsony mają wstegowe wysokotonowe
ale chyba jednak te yamaszki
ale ja jestem słaby samsony mają wstegowe wysokotonowe
ale chyba jednak te yamaszki

A co behringer odpada wedlug Ciebie?? Mam nadzije ze nie ze wzgledu na krazace "mylne" mity. Zastanow sie dobrze nad wyborem i nie sugeruj sie tak bardzo wygladem.
pozdrawiam.
pozdrawiam.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
NIE NIE behringer ma pare dobrych produktów chodzi niestety o gabaryty fakt monitory tej firmy są tanie ale zbyt duze yamaszki postawie obok monitora na podstawkach
Skąd można pobrać charakterystykę Behringer TRUTH B2030A ? - bo na stronie producenta oczywiście brak ...